Pamela kotiuttaa kansainvälisiä brändejä Suomeen

| Ammattiesittely, Ammattikorkeakoulu, Artikkeli, Henkilökuva, Kaupan ala

Suomeen urheilu- ja vapaa-ajan merkkituotteita maahantuovassa yrityksessä työskentelevä Pamela kannustaa kaupan alasta kiinnostuneita opiskelemaan liiketaloutta. Hänen kokemustensa mukaan opintojen yhteydessä tehdyllä harjoittelujaksolla on iso vaikutus alavalintaan.

 

Pamela Poontarikkun työskentelee urheilu- ja vapaa-ajan merkkituotteita maahantuovassa, valmistavassa ja markkinoivassa Oy Sultrade Ltd:ssä. Sultrade ostaa ja maahantuo sekä valmistaa kansainvälisiä merkkituotteita ja myy ne edelleen myymälöissä tai verkossa toimiville kaupoille.

Ostajana työskentelevä Pamela vastaa Sultradella useiden merkkituotteiden ostamisesta ja logistiikasta eli tavaroiden toimittamisesta Suomeen myyntiin. Hän nauttii työnsä kansainvälisestä luonteesta ja että saa työskennellä sellaisten merkkituotteiden kanssa, joista on itsekin kiinnostunut.

Työharjoittelu maahantuontiyrityksessä viitoitti työuraa

Lukion jälkeen Pamela aloitti Tampereen Ammattikorkeakoulussa liiketalouden linjalla ja valmistui vuonna 2012 tradenomiksi. Opintojen aikaiset harjoittelujaksot hän suoritti kahdessa eri työpaikassa, joista toinen oli liikelahjojen maahantuoja ja toinen jalkineita valmistava Crocs, jossa hän jatkoi myös harjoittelun jälkeen.

”Opinnäytetyötä tehdessäni tein Crocsilla kolmepäiväistä työviikkoa ja valmistuttuani tradenomiksi sain vakituisen työpaikan asiakaspalvelusta”, Pamela kertoo. Ajan mittaan hänen työnkuvansa laajeni, ja hän sai enemmän vastuuta auttaessaan yrityksen muilla osastoilla.

”Kuuden Crocsilla vietetyn vuoden jälkeen aloin kaivata lisähaasteita, ja parin työpaikan jälkeen päädyin nykyiseen työpaikkaani Sultradelle”, Pamela sanoo.

Pamela kertoo yllättyneensä siitä, miten paljon opintojen aikaiset harjoittelupaikat vaikuttivat hänen ja opiskelukavereidensa työllistymiseen.

”Kokemukseni mukaan harjoittelupaikasta tulee usein vastavalmistuneen ensimmäinen oikea alan työpaikka, ja sieltä opitut taidot ohjaavat melko paljon minkälaisiin töihin seuraavaksi siirtyy”, hän toteaa.

Liiketalouden opinnot hyvänä pohjana työhön

Pamelan mukaan liiketalouden tutkinto, oli se sitten, ammatillisesta oppilaitoksesta, ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, toimii monipuolisuutensa vuoksi hyvänä pohjakoulutuksena alalle ja antaa hyvät valmiudet liiketoiminnan ymmärtämiseen sekä Suomessa että kansainvälisesti.

”Vaikkapa tietyt kaupalliseen alaan liittyvät termit toistuvat yrityksessä kuin yrityksessä. Koulutukseni avulla tiedän mitä ne tarkoittavat, tai ainakin osaan etsiä niistä lisätietoa”, hän sanoo.

Kansainvälisten brändien parissa työskenteleminen edellyttää hyvää englannin kielen taitoa. Tärkeää on myös ymmärtää eri puolilla maailmaa työskentelevien ihmisten kulttuuria.

 

Teksti: Jaana Sivén

Kuva: Marjo Koivumäki / Studio Apris