Pitkä ura kesätyöläisestä esimieheksi vaatii asennetta ja halua kehittyä – VKD20

Ammattiesittely, Kesätyökokemus, Kiinteistöpalveluala, Vastuullinen kesäduuni

Palvelualan esimiehenä toimiva Jere Laukkanen lähti RTK-palveluille viettämään taksvärkkipäivää vuonna 1998, eikä ole sen jälkeen taakseen katsellut. Vaikka vuosien saatossa elämäntilanteet ja kaupungit ovat vaihtuneet, paluu RTK-palveluille on tuntunut luontevalta ja mies on otettu avosylin vastaan. Tie taksvärkkiläisestä esimiestehtäviin, palveluesimieheksi, on vaatinut ennen kaikkea asennetta ja halua kehittyä.

Millainen toimenkuvasi on ja millaiset tehtävät kuuluvat vastuullesi?

-Melkein voisi sanoa että meillä tehdään töitä maalla, merellä ja ilmassa. Monimuotoisuudesta kertoo jo se, että oman työurani aloitin ydinvoimalaitoksessa. Työn myötä tutuiksi ovat tulleet ydinvoimalan lisäksi niin hotellien, elintarvikealan kuin toimistojen käytävät. Palvelualan esimiehen työympäristöjen kirjo on suuri, sillä tilat vaativat huoltamista, paikasta riippumatta.

Miten työntekijän perehdytys on hoidettu? 

– Meillä halutaan varmistaa, että jokaisen olisi turvallista aloittaa työelämä. Ympäristöstä riippumatta, työntekijöiden perehdytys tehtäviin nähdään RTK-palveluilla merkittävänä tekijänä. Esimerkiksi uuden kesätyöntekijän aloittaessa hänet pyritään järjestämään toisen työntekijän mukaan, jottei kukaan jäisi yksin.

– Meille on ilo ja kunnia että saamme kouluttaa ihmisen ammattilaiseksi. Valmiiksi ei tarvitse osata, tärkeintä on asenne ja iloinen mieli.

Millainen RTK on kesätyönantajana? 

-Työpaikan arvot näkyvät ihan päivittäisessä tekemisessä. Jo perehdytysvaiheessa kerromme jatkokoulutusmahdollisuuksista ja ollaan tosi onnellisia, mikä voimme ohjata työntekijän urallaan eteenpäin.

-Pidän tärkeänä sitä, että jokaisella työntekijällä on hyvä olla. Monipuolinen toimenkuva, perehdytys ja mukava työyhteisö tuovat puhtia ja turvaa kesätyöntekijän arkeen.

-Meillä välitetään siitä mitä tehdään. Vaihtelevat työympäristöt, mahdollisuus vaikuttaa työnsä laatuun sekä mukava työyhteisö vaikuttavat positiivisesti töissä viihtymiseen.

 

Lue lisää RTK:sta vastuullisena kesätyöpaikkana täältä.

Kuva: Niko Jekkonen
Teksti: Charlotta Forsberg

Editointi: Ilari Äijälä

Tutustu Vastuullinen kesäduuni – kampanjaan

Lisää tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista Mille alalle ja Minne opiskelemaan -osioissa.