Porvoossa sijaitsee sairaanhoitajan unelmakampus

| Ammattikorkeakoulu, Artikkeli, Laurea-ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

 

Laurea-ammattikorkeakoulu kouluttaa sairaanhoitajia viidellä kampuksella Tikkurilassa, Lohjalla, Otaniemessä, Hyvinkäällä sekä Porvoossa. Varsinkin kauniina kesäkaupunkina tunnettu Porvoo tarjoaa näyttävät puitteet sairaanhoitajaopiskelijoille.

Vuonna 2011 valmistuneet uudenkarheat Porvoo Campuksen tilat toimivat sekä Laurean että Haaga-Helian kampuksena. Porvoo Campuksen toiminta perustuu avoimeen ja innovatiiviseen tapaan oppia ja opiskella. Yhdessä Laurean ja Haaga-Helian yksiköt muodostavat noin 1300 opiskelijan monialaisen oppimisyhteisön.

Sairaanhoitajaopinnot Laureassa perustuvat läheiseen yhteistyöhön alueen terveydenhuoltoalan toimijoiden kanssa. Sairaanhoitajat vaikuttavat ihmisten ja heidän perheidensä kokonaisvaltaiseen fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen terveyteen.

Laureassa osaamista voi täydentää mm. akuuttihoitotyössä, mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyössä, ikääntyvien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä, avoterveydenhuollon vastaanottotoiminnassa, sähköisten palveluiden hallinnassa sekä potilas- ja henkilöstöturvallisuudessa. Sairaanhoitajakoulutukseen sisältyy runsaasti harjoittelua sosiaali- ja terveydenhuollon erilaisissa toimintaympäristöissä ja työelämän kehittämisprojekteissa.

 

Maiju Korkiavuori, sairaanhoitajaopiskelija

Maiju Korkiavuori opiskelee Laureassa - Laurea Porvoo

Kotkalainen Maiju Korkiavuori opiskelee parhaillaan kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi Laurea-ammattikorkeakoulun Porvoon kampuksella. Alun perin hän on valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2007.

Todella paljon on opinnoissa tullut uutta asiaa vastaan, vaikka pohjalla olisikin lähihoitajakoulutus. Erityisesti olen huomannut, että nyt itsekin kiinnittää eri tavalla huomiota teorian ja käytännön yhdistämiseen.

Harjoittelujaksojen aikana opituista asioista tärkeimpinä Korkiavuori nostaa esiin kaksi asiaa. Erityisesti hänen mielestään työharjoittelukokemuksen myötä ovat kehittyneet osaaminen ihmisten kohtaamiseen sekä moniammatillisessa ryhmässä työskentelyyn. Erityisesti Maijua kiinnostaa tulevaisuudessa työskentely akuuttihoidon ja päivystyksen puolella.

Siinä kiinnostavat erityisesti vaihtuvat tilanteet; koskaan ei voi tietää, mitä eteen tulee. Samalla siinä saa laittaa itsensä likoon. Ensihoidossa voi myös nähdä nopeasti oman työnsä tulokset, kun potilaan olo helpottuu.

 

Marja Lipponen, sairaanhoitajaopiskelija

Marja Lipponen - Laurea Porvoo

Marja Lipponen opiskeli ensin lukion jälkeen lähihoitajaksi ja valmistui vuonna 2013. Puoli vuotta lähihoitajan töitä tehtyään hän päätti jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa ja nyt käynnissä on kolmas opiskeluvuosi.

Porvooseen oli Marjan mielestä mukava tulla opiskelemaan. Iloinen yllätys hänelle oli Porvoon vuonna 2011 valmistunut valoisa kampus, jossa Laurea toimii yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa.

Olin asunut koko ikäni Vantaalla ja halusin johonkin uuteen paikkaan opiskelemaan. Olen aina pitänyt Porvoosta, joten päätin hakea tänne – ja pääsin myös. Porvoon kampus on pieni ja täällä on helppo tuntea kaikki opettajat. Ja opettajat tuntevat hyvin myös meidät opiskelijat.

Lipposen mielestä Porvoo on myös asuinpaikkana rauhallinen ja viihtyisä.  Harrastusmahdollisuuksia hänen mielestään kaupungissa riittää eikä Helsinkikään ole liian kaukana.

Täällä on helppo viihtyä. Parasta Porvoossa on kierrellä vanhaa kaupunkia kävellen.

Lue Maijun ja Marjan tarinat Laurean nettisivuilta.

 

Laurea tarjoaa opiskelupaikkoja kymmenessä eri koulutuksessa kuudella eri kampuksella. Tutustu sairaanhoitajaopintoihin sekä muuhun koulutustarjontaamme Laurean nettisivuilla ja hae!

Teksti: Noora Toiviainen, kuvat: Ilpo Vuorivirta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Laurean kanssa.