#puhurahasta-podcast tuo ytimekästä taloustietoa suoraan korvanappeihin

| Mun elämä, Mun rahat

#puhurahasta-podcastsarja käsittelee nuorten arkisia raha-asioita helposti pureskeltavissa osissa.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Nordnet yhdistävät voimansa uuden #puhurahasta-podcastin merkeissä. #Puhurahasta on nuorten raha-asioihin ja henkilökohtaiseen taloudenhoitoon pureutuva podcast, joka tarttuu talousaiheisiin ajankohtaisesti ja asian vaatimalla vakavuudella, keskittymistä edesauttavaa huumoria unohtamatta.

Podcastista on tulossa tänä vuonna ainakin 10 jakson sarja, minkä lisäksi nauhoituksista kuvataan myös videotallenteet Youtubeen.

Talouskeskustelu rahan tasolle

Podcastin tarkoituksena on puhua rahasta helposti lähestyttävistä näkökulmista. Ajoittain korkealentoinen talouskeskustelu tuodaan takaisin rahan tasolle niin, että asiaan ennalta perehtymättömälläkin on mahdollisuus ymmärtää, mistä on kyse. Jaksojen aiheita ovat muun muassa kesätyöt, sentinvenytys, talouden karikot ja niistä selviytyminen sekä tietenkin säästäminen ja sijoittaminen.

Jaksot ovat tiiviitä, noin 10 minuutin kokonaisuuksia, joten podcastia on helppo kuunnella esimerkiksi matkalla kouluun tai harrastuksiin. Jaksoja voi käyttää myös esimerkiksi esitelmien tukena tai aamunavauksissa. Kaikki jaksot ovat vapaasti ladattavissa Soundcloudista, minkä lisäksi ne löytyvät myös videosoittolistana Youtubesta niille, jotka kaipaavat kasvoja äänille.

Mukana #rahapodin tekijöitä

Podcastia luotsaa TATin viestintäpäällikkö Viivi Ali-Löytty seuranaan #rahapodista tuttu Martin Paasi. Lisäksi joka jaksossa studiossa on vieraana nuori, joka tuo esille omia näkökulmiaan ja pitää keskustelun kytkettynä käytännön asioihin.

”Olemme mielissämme, että juuri Nordnet halusi lähteä kumppaniksemme podcasteihin. Nordnetin oma #rahapodi on valittu Suomen parhaaksi podcastiksi – talousaiheiselle keskustelulle on siis tilausta”, TATin talous- ja työelämätaitojen asiantuntija Riikka Lehtinen kommentoi.

Tuoreesta Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportista kävi ilmi, että kouluissa ei opeteta nuorten mukaan tarpeeksi taloustaitoja. #Puhurahasta-podcast on luotu vastaamaan tähän tarpeeseen.

#puhurahasta-podcastin ensimmäinen jakso on ilmestynyt tänään!

Kuuntele: Soundcloudista.

Katsele: Youtubesta.

Teksti & kuva: Veera Sinervo