Podcast: #puhurahasta

| Mun elämä, Mun rahat

Tästä artikkelista löydät koottuna kaikki TATin ja Nordnetin #puhurahasta-podcastin jaksot sekä videoina että ladattavina äänitiedostoina.

Artikkeli päivittyy sitä mukaa, kun jaksoja ilmestyy.

Jakso 3: Kesätyö – muutakin kuin taskurahaa?

Mitä muuta kesätyökokemuksesta jää käteen kuin säästöt? Miten ottaa kesätöistä kaikki irti ja miten saat parhaiten hyödynnettyä kesätöissä oppimiasi asioita seuraavassa työnhaussa?

Muun muassa näihin kysymyksiin saatiin vastaus, kun Viivin ja Martinin vieraaksi studioon saapui TATin kesätyöharjoittelija Kasperi. Kasperi jakoi parhaat oivalluksensa työelämästä ja oman osaamisen tunnistamisesta.

Jakso 2: Miten ansaita kesällä rahaa?

Useimmille nuorille pääasiallinen tulonlähde on kesätyöt. Mitä tehdä, jos kesätyönhaku ei olekaan sujunut odotetusti, ja työpaikan saaminen näin lähellä kesää näyttää hankalalta? Miksi kaikenlaiset työt ovat arvokkaita ja miten rahaa voi tienata, vaikka ei ”virallista” kesätyötä saisikaan?

Viivin ja Martinin vieraaksi studioon keskustelemaan saapui Erkka Joukola, joka kertoi muun muassa miten itse pääsi kesätöihin seikkailupuistoon.

 

Jakso 1: Miksi rahasta pitää puhua?

Miksi tieto on kultaa myös raha-asioissa, ja miksi rahasta pitää puhua? Miten rahaa tulisi käsitellä, jotta sitä riittäisi muuhunkin kuin välttämättömiin menoihin?

Viivin ja Martinin vieraaksi studioon keskustelemaan saapui 18-vuotias Kallion lukion tuleva abi Olga Heikkala.

Ylläpitäjä: Veera Sinervo