Rajoja ylittävää opiskelua – Haaga-Helia AMK

Ammattikorkeakoulu, Artikkeli, Haaga-Helia, Henkilökuva, Opiskelijaesittely

Sebastian Sundell
Opiskelija
Matkailun liikkeenjohto,
Haaga-Helia AMK

Matkatessa katse avartuu. Mitä enemmän näkee, sitä enemmän ymmärtää asioita maailmassa. Tein töitä kokkina, mutta tapahtumajärjestäminen ja matkailu alkoivat kiinnostaa aloina yhä enemmän. Onneksi kaveri vinkkasi minulle tästä tutkinnosta!

Alalla tarvittavia taitoja ovat sosiaalisuus ja hyvä kielipää, sillä suurin osa kursseista on englanniksi. Lisäksi tulee olla perillä matkailun trendeistä ja yhteiskunnasta, missä matkustetaan. Paljon laskemista sisältävät bisnesopinnot ovat haastavimpia, mutta opiskelu on muuten käytännönläheistä. Järjestimme juuri esimerkiksi luokkaretken Istanbuliin, jossa oma event-tiimimme oli vastuussa ikimuistoisten tilaisuuksien toteuttamisesta.

Matkanteon taustalla on paljon näkymättömiä tekijöitä.

Minua kiehtoo ajatus työstä, jossa pääsen olemaan yhteydessä eri palveluntuottajiin. Myös matkojen varaamiseen käytettävät matkapalvelujärjestelmät ja niiden toiminta kiinnostavat. Matkanteon taustalla on paljon näkymättömiä tekijöitä, joita useimmat eivät huomaa ajatella.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketalouden palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. 10 500 opiskelijaamme luovat vahvat siteet työelämään jo opiskeluaikanaan. Panostamme kaikessa toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

haaga-helia.fi

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa.

Teksti: Leila Välimaa, Kuva: Samuli Skantsi

Lisää tietoa matkailu- ja ravintola-alasta täältä.