Ronja – Leikki ja Laukka

Kesäyrittäjä, Kesäyrittäjätarina

Olen kotoisin Oulusta ja valmistuin keväällä lukiosta. Harrastan ratsastusta, käyn salilla ja olen muutenkin aktiivinen. Kuulin Kesäyrittäjä-kampanjasta siskoltani, kun mietimme yhdessä mukaan hakemista. Myöhemmin päädyin itse hakemaan mukaan, koska kampanja vaikutti turvalliselta tavalta kokeilla yrittäjyyttä. Haluani kokeilla yrittäjyyttä vahvisti myös se, että muutaman tutun kautta olen päässyt näkemään, millaista on olla yrittäjä.

Yritysideani sai alkunsa siitä, kun normaalien ratsastustuntien lisäksi minulta pyydettiin yksityistunteja. Kesän aikana perustin yritykseni Leikki ja Laukka, joka tarjoaa ratsastustuntien lisäksi myös lastenhoitoa. Yritystoiminnan aloittaminen oli helppoa, koska minulla oli jo kokemusta ratsastustuntien pitämisestä. Valitsin 4H-yrittäjyyden, koska se vaikutti helpolta enkä tarvinnut erillistä laskutuspalvelua. Mielestäni 4H-yrittäjyys sopi hyvin pienimuotoiseen liiketoimintaan.

Kesä sujui mukavasti ja työtä oli sopivasti. Sain useita uusia asiakkaita, ja opin paljon yrittäjyydestä. Parasta oli päättää itse töiden ajankohdat ja kuinka paljon töitä tekee. Haasteellista oli markkinointi ja hinnoittelu sekä välillä asiakkaiden löytäminen. Sain kuitenkin asiakkaita sopivan määrän, eikä työ tuottanut stressiä tai ongelmia jaksamisen kanssa.

Yritystoiminnan myötä saatuja oppeja voin hyödyntää omassa ratsastusharrastuksessa, esimerkiksi tunnistamalla mahdollisia ongelmia paremmin. Kokemus voi vaikuttaa myös siihen, mihin haen tulevaisuudessa opiskelemaan. Tällä erää en jatka yritystoimintaani, sillä muutan pois Suomesta. Kun palaan, voisin harkita jatkamista.

Yrittäjällä on mielestäni hyvä olla sopivasti itsekuria, positiivista asennetta, yhteistyötaitoja, mutta myös halu toimia itsenäisesti. Jos yrittäminen kiinnostaa yhtään, kannattaa hakea mukaan kampanjaan! Sen avulla on helppo testata yrittäjyyttä, saada paljon tietoa ja saada selville onko yrittäjyys se oma juttu. Et häviä mitään!

 

Leikki ja Laukka

Facebook: @leikkijalaukka

Sähköposti: ronja.p(at)windowslive.com