Runsaasti vaikuttamismahdollisuuksia – Oulun yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto, Yliopisto

Jenni Jousi
arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma
Oulun yliopisto

”Opinnot ovat avanneet uusia tapoja tarkastella rakennettua ympäristöä.

Pääsin opiskelemaan kolmannella yrittämällä. En muista haaveilleeni alasta lapsena, mutta jälkeenpäin ajatellen merkit olivat selviä: tykkäsin esimerkiksi vaihtaa usein huoneeni järjestystä.

Luovaa ja teknistä, mutta myös ihmis- ja käytännönläheistä.

Opinnoissa vaaditaan suurten kokonaisuuksien hallintaa ja kykyä omaksua uusia asioita. Piirustussaleissa teemme pitkiä päiviä ja joskus öitäkin. Yhteisöllisyys on aina mukana ja opimme toisiltamme.

Roolimme on merkittävä tulevaisuuden asumisratkaisujen ja rakennusmateriaalien suhteen. Rakennusten suunnittelun lisäksi voi erikoistua myös rajatumpiin osa-alueisiin, kuten valaistukseen tai rakenteiden kehittämiseen. Minulle tärkeäksi on muodostunut vanhojen ja arvokkaiden rakennusten suojelu ja restaurointi.”

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Oulun yliopistossa rakennetaan tulevaisuuden osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Oulun yliopisto kouluttaa päteviä ja mukautumiskykyisiä ammattilaisia, jotka pystyvät soveltamaan uusinta teknologista ja tieteellistä tietoa käytännön haasteisiin.

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Oulun yliopisto toimii kahdella kampuksella: Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa.

oulu.fi

Teksti: Siiri Huttunen, kuvat: Niko Jekkonen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.