Sähkötekniikka vei Lappiin

| Lapin ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

Lapin_AMK_Sahkotekniikka-1_webRikhard Karlsson, sähkötekniikan opiskelija

Tulin Kemiin Turusta asti. Opiskelin sitä ennen sähköasentajaksi, ylioppilaaksi ja kävin yliopistossa avoimia kursseja.

Kun olin töissä, kaikki esimiehet sanoivat, että kannattaisi mennä jatko-opiskelemaan sähkötekniikan insinööriksi. Olin aina halunnut, mutta ei oikein ollut sellaista paikkakuntaa, johon olisin halunnut lähteä. Sitten huomasin, että Kemissä pystyisi opiskelemaan sähkötekniikan insinööriksi Lapin AMK:ssa.

Siitä lähti innostus, että nyt vihdoin voin tehdä sen.

Tämä ala on sitä, että hankitaan uutta tietoa ja ylläpidetään ammattillista tietotaitoa. Meillä on todella hyvä ryhmähenki porukassa, ja kaikilla on omat osaamisalueensa. Mielestäni täältä saa erittäin hyvät eväät työelämään. Eri kursseja voi oikeasti käyttää töissä.

Täältä saa erittäin hyvät eväät työelämään.

Tyypillisesti tästä koulutuksesta lähdetään esimiehiksi, johtajiksi, teknisiksi osaajiksi ja jopa ammattikoulun opettajiksi. Taivas on rajana. Suunnitelmani on päästä sähköinsinööritoimistoon töihin tai esimerkiksi sähköalan johtajaksi. Tulevaisuudessa oman firman perustaminen olisi huippua.

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusohjelma, insinööri (AMK)

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksessa voi suuntautua muun muassa automaatiotekniikkaan, sähkövoimatekniikkaan tai kaivostekniikkaan. Tutkinnon voi suorittaa myös tuotantopainotteisesti, jolloin työharjoittelun osuus opinnoista on kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna.

lapinamk
Teksti: Henri Saloranta, kuvat: Teemu Granström

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lapin AMK:n kanssa.