Sähkövoima – opiskelijan unelmatyöpaikassa

| Artikkeli

Fingrid näkyy jokaisen suomalaisen arkipäivässä vastaamalla sähkönsiirtojärjestelmän toimivuudesta kantaverkossa. Yhtiön tehtävänä on toimia asiakkaidensa ja yhteiskunnan hyväksi siirtäen luotettavasti sähköä, edistäen aktiivisesti sähkömarkkinoita sekä kehittäen pitkäjänteisesti kantaverkkoa. Haluamme olla kantaverkkotoiminnan edelläkävijä kansainvälistyvillä sähkömarkkinoilla.

Fingrid tarjoaa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä ja ammatillisesti kiinnostavia työtehtäviä n. 270:lle eri alojen asiantuntijalle. Emilia Pekkala, 23, työskentelee tuntityöntekijänä projekti- ja tietojärjestelmien ylläpitotöissä Fingridillä.

ABINA

Lukiossa matematiikka ja fysiikka olivat minulle vahvoja aineita. Sähkövoimatekniikka kiinnosti, ja itselleni oli jo abivuonna selvää, mihin hakeutuisin. Tekniikan aloista sähköala on monipuolisin: se avaa monia erikoistumismahdollisuuksia avaruustekniikasta nanoteknologioihin. Sähkö on näkymätön mutta välttämätön osa yhteiskuntaa. Ala ei ole pelkkää sähkönsiirtoa, vaan se on mukana vaikkapa lääketieteessä ja signaalinkäsittelyssä. Sähkö on luonnonvoima, ja koenkin olevani jännällä alalla.

YLIOPISTOSSA

Aloitin opinnot Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa vuonna 2009. Tarkoitukseni on valmistua ensi syksynä. Alalla tarvitaan aina osaajia, joten näkymät ovat hyvät. Myös kaikki opiskelukaverini ovat työllistyneet alalle. Opinnot ovat tuhti mutta monipuolinen paketti. Killat ovat vahvasti mukana opiskelussa ja tarjoavat vastapainoa puurtamiseen. Kun osaa jongleerata kurssit ja työn yhteen, jää myös vapaa-aikaa: käyn salilla ja kesäisin pelaan koripalloa ulkokentillä.

TÖISSÄ

Työskentelen Fingridillä tuntityöntekijänä pari kertaa viikossa ja kesäisin kokopäivätyössä. Tehtäviini kuuluu monipuolisia selvitystöitä sekä projekti- ja tietojärjestelmien ylläpitoa. Täällä on heti annettu vastuuta ja luotettu. Opinnot ovat antaneet työhön hyvän pohjan.

Sähkövoimaopiskelijana Fingrid on minulle unelmayritys! On tärkeää, että tekemälläni työllä on merkitys. Täällä on tosi rento ja välitön ilmapiiri. Aamuisin on mukava tulla töihin. On antoisaa syventää koulussa opittua työssä. Täällä oppii näkemään sähkön merkityksen ja sen läsnäolon kaikkialla.