Sandran viikko viestintätalossa

| TET-kokemus

Sandra MalmströmViimein koitti se maanantai, jolloin saisin hypätä ihan erilaiseen ympäristöön viikoksi. TAT eli Taloudellinen Tiedotustoimisto kiinnosti minua TET-paikkana siksi, että pidän kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, ja niiden toteutuminen tässä paikassa voisi onnistua. Ja onnistuikin. Halusin myös tutustua tarkemmin yrityksen toimintaan ja saada tuntumaa siitä, millaista toimistotyö käytännössä on.

Päällä pyöri pieni jännitys, kun saavuin Helsingin keskustassa sijaitsevaan keltaiseen rakennukseen. Samaan aikaan olin kuitenkin todella innoissani siitä, mitä tuleva viikko tulisi tuomaan tullessaan.

Minut toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi, paikkoja esiteltiin ja pääsin tarkemmin sisään yrityksen monipuoliseen toimintaan. Paikanpäällä oli hyvä yhteishenki ja apua sai aina tarvittaessa.

Viikko koostui mitä erilaisimmista ja mielenkiintoisemmista tehtävistä. Ne ylittivät odotukseni täysin. Sain olla mukana kokouksissa ja palavereissa, ja se oli minulle ihan uutta. Minulla ei ollut niistä aikaisempaa kokemusta, joten seurasin mielelläni, kuinka niissä toimitaan.

Kävimme myös Kampin Narinkkatorilla suunnittelemassa Yrittäjän Päivää. Tapahtumien järjestämiseen kuuluu yllättävän paljon työtä, ja kävimmekin vähän mittailemassa tulevaa tapahtumapaikkaa. Samaisena päivänä kävimme myös läpi uutta kunkoululoppuu.fi-sivuston ulkoasua. Se näytti jo kehittelyvaiheessa oikein vakuuttavalta.

Vierailimme myös Tekniikanmuseon ja Yrityskylän tiloissa, jossa järjestettiin kesätyökoutsaus. Siellä kerrottiin Vastuullinen Kesäduuni -kampanjasta ja pääsin myös käymään Yrityskylän puolella. Se herätti muistot mieleen omasta vierailusta.

”Tuntui hyvältä jättää kädenjälki työhön”

Yhtenä päivänä sain tehtäväksi mennä haastattelemaan ja kuvaamaan ystävääni hänen TET-viikostaan. Suunnittelin kysymyksiä ja olin innossani tulevasta tehtävästä. Siinä sain käyttää kirjoitus- ja valokuvaustaitojani ja tehtävä oli oikein mieluisa kokonaisuudessaan. Jutun kirjoittaminen ja julkaisu oli hienoa. Tuntui hyvältä saada jättää oma kädenjälki työhön.

Nyt viimeisenä päivänä alkaa tuntua haikealta jättää taakse näin hyvät kokemukset ja palata takaisin koulunpenkille. Olin jo ehtinyt tottua aikaisempiin heräämisrutiineihin ja pidempiin työmatkoihin. Olen saanut tuotua itseäni uudella tavalla esille ja työelämästä hyvin positiivisen kuvan tämän viikon ansiosta. Viikko on sujahtanut äkkiä erilaisten työtehtävien parissa hyvän ilmapiirin vallitessa.

Olen hyvin kiitollinen, että sain viettää näin mieluisan TET-viikon TATissa. Nyt olen monta uutta kokemusta rikkaampi, ja siitä saan kiittää TET-ohjaajaani ja koko TATin ystävällistä henkilökuntaa, jotka ovat tämän mahdollistaneet.

Uskon, että tämän mieleenpainuvan viikon tulen muistamaan vielä pitkään.

Sandra Malmström
Laajasalon peruskoulu, 8. lk
2015