Sara opiskelee rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa Oulun yliopistossa

| Artikkeli, Henkilökuva, Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto, Teekkariksi

Sara Miettinen

rakennus- ja yhdyskuntatekniikan maisteriohjelman opiskelija
Oulun yliopisto

”Tämä on arvostettu ala ja työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Ympäristötekniikasta – jonka kautta suuntauduin rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaan – yhdistyvät matematiikka, fysiikka, kemia, biologia ja ympäristöasiat. Ne liittyvät konkreettisiin asioihin, kuten esimerkiksi siihen, pysyykö talo pystyssä.

Opiskelu Oulun yliopistossa on todella monipuolista: Meillä on paljon ryhmätöitä ja laboratorioharjoituksia. Välillä saatetaan käydä kaivamassa kaivinkoneella monttua. Haastavimpia ovat vaikeat suunnitteluharjoitustyöt, esimerkiksi betoni- tai teräsrakenteiden suunnittelu.

Omaksuttavaa on paljon, ja asiat ovat tarkoin säänneltyjä. Päivät ovat pitkiä, mutta opiskelijakaverit mukavia.

Valmistuttuani haluaisin työskennellä muutaman vuoden työmaalla. Konkreettisen kokemuksen kartuttua voisin jatkaa suunnittelutehtäviin.”

Työllisyysnäkymät ovat hyvät ja ala on arvostettu.

 

 

Oulun yliopisto - logo

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa.

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Oulun yliopisto on lähes kokonaisuudessaan saman katon alla Pohjoismaiden suurimmalla sisäkampuksella. Lisäksi 2,6 miljardia ihmistä käyttää joka päivä Oulussa kehitettyä teknologiaa.

Tutustu Oulun yliopistoon!

Seuraa Oulun yliopistoa FacebookissaInstagramissaTwitterissä tai Snapchatissa: @unioulu

 

Artikkeli ja video on tehty yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.

Teksti ja kuva: Niko Jekkonen. Videokuvaus: Niko Jekkonen, editointi: Ari Ojanperä.