SeAMKin rakennusmestarikoulutuksessa suuntaudut talonrakennustekniikkaan

| Opiskelijaesittely, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Sampo Paavola, rakennustekniikka, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Rakentaminen on aina kiinnostanut minua. Lukiosta valmistuessani en tiennyt, mitä alkaisin tehdä. Niinpä päädyin jäämään kesätyöpaikkaani töihin.

Vuosien työskentelyn jälkeen huomasin, että jotain uutta piti keksiä. Rakennustekniikan opiskeleminen vaikutti sopivalta. Uudet haasteet, ongelmien ratkaiseminen ja ihmisten kanssa työskentely vetivät puoleensa. Onneksi pääsin opiskelemaan. Päivääkään ei ole kaduttanut.

Koulu tarjoaa opiskeluun hienot puitteet. Opetuksen taso on todella hyvä ja opettajat huipputyyppejä. Seinäjoen ammattikorkeakoulusta saa mainiot valmiudet tulevaan työelämään.

Opinnoissa hienointa on ollut harjoittelu. Koulutuksessa päästään joka vuosi kokeilemaan aitoa työelämää. Työharjoittelu on jaettu jokaiselle opiskeluvuodelle ja se kulkee käsi kädessä teorian kanssa. Minulla ei ollut päivääkään alan työkokemusta, mutta juuri harjoittelun kautta pääsin heti alan kesätöihin. Nyt olen töissä mestariharjoittelijana.

Rakennusmestarin ammatti sopii tyypeille, joita kiinnostaa työn vaihtelevuus, ongelmanratkaisu ja tiimipeli. Myös joustavuus on tärkeää, sillä työmaat saattavat sijaita missä päin maata tahansa.

Tulevaisuudessa toivon työskenteleväni työmaamestarina, ja ehkä joskus vastaavana mestarina. Saa nähdä, kuinka käy. Rakennusmestarin tutkinnolla voi onneksi työskennellä myös monissa muissa työnkuvissa.

Tutustu tarkemmin Seinäjoen ammattikorkeakouluun!

seamklogo