Sennin TET-jakso TATissa

TET-kokemus

Olen Senni Laitila, kotoisin Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäeltä. Käyn yhdeksättä luokkaa ja vapaa-ajallani käyn tanssitunneilla, luen ja valokuvaan.

Päätin hakea TATiin työelämään tutustumisviikolle, sillä TATin toiminta vaikutti kiinnostavalta. TATista olin saanut tietää jo aiemmin, kun kävimme kuudennella luokalla TATin järjestämässä Yrityskylässä ja ala-asteella käytimme Kun koulu loppuu-sivustoa.

Koska asun Oulun lähellä pienellä paikkakunnalla, ei asuminen TETin aikana ole yksinkertaisinta. Isäni työskentelee Helsingissä, joten hän oli kanssani TET-jaksoni ajan.

Aluksi minua jännitti, kun astuin rakennuksen ovista sisään. Jännitys kuitenkin hävisi pian, olinhan vain tutustumassa työpaikkaan. Ensimmäisinä päivinä tutustuin rakennukseen ja TATin tapoihin ja toimintaan lisää. Lisäksi olin palavereissa, rullasin TATin podcast julisteita ja kiinnitin TAT-tarroja Kismet-patukoihin, jotka olivat lähdössä Turussa järjestetyille Opopäiville.

Loppuviikosta suunnittelin ja kuvasin videon TET-viikostani oppisopimusharjoittelijan kanssa. Minulla ei ole kokemusta kameran edessä olemisesta ja puhumisesta, joten se vähän jännitti. Tutustuin myös Opopassiin ja kirjoitin sen tehtäviä ja mielipiteitä niistä ja myöhemmin kirjoitin kirjeisiin osoitteita.

Tetissä oli tosi mielenkiintoista ja kivaa. Työpaikan arkeen pääsi kurkistamaan hyvin. Työtehtäviä riitti, mutta toisinaan ne tuntuivat vähän yksitoikkoisilta. Onneksi työpaikalla oli mukavia ihmisiä, jotka kaikki ottivat minut hyvin vastaan.

 

Katso video Sennin TET-jaksosta tästä:

 

Senni Laitila

Frosteruksen koulu, 9.lk

2019