Siri opiskelee rakennustekniikkaa Metropoliassa

| Ammattikorkeakoulu, Metropolia, Opiskelijaesittely, Rakennusala, TechWomen

Siri Pelkonen, insinööriopiskelija, rakennustekniikka, Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

Halusin nähdä työssäni oman kädenjälkeni, siksi lähdin opiskelemaan rakennustekniikkaa Metropoliaan.

Olen suorittanut kaksoistutkinnon ja tehnyt matkailualalla töitä ennen kuin hain opiskelemaan korkeakouluun.

Metropoliassa on välittävä ja huolehtiva ilmapiiri. Minulle on ollut tärkeää myös se, että olen voinut opiskella oman mielenkiintoni mukaan valinnaiskursseja muista koulutusohjelmista.

Valmistuttuani voin olla esimerkiksi työmaainsinööri tai työnjohtaja. Tulevaisuudessa haluan edetä projektipäälliköksi tai vastaavaksi mestariksi.

Rakennustyömailla näkee naisia entistä enemmän ja järjestelmällisyyttämme sekä organisointikykyämme arvostetaan. Olen saanut paljon positiivista palautetta taidoistani harjoittelujaksoilla.

Rakennustekniikan koulutuksessa Metropoliassa on kolme suuntautumisvaihtoehtoa. Itse valitsin infrarakentamisen. Infra käsittää niin katujen, ratojen, siltojen ja tunneleiden rakentamisen kuin talojen perustustyöt, satama-, puisto- ja virkistysalueiden rakentamisen.

Infra-alalla työtarjonta on todella kattava. Työnjohtajista on huutava pula ja opiskelijat työllistyvät helposti.
Rakennustekniikan opinnot sopivat erityisesti sellaisille, joilla on kyky johtaa ja kehittää toimintaa sekä halua työskennellä ihmisten parissa. Matematiikan ja fysiikan ymmärtämisestä on apua, ja ammattiopintojen lisäksi tutkintoon kuuluu kieliä ja viestintää.

Jokaisen tulevaisuuttaan pohtivan on hyvä muistaa, että kannattaa valita ala oman kiinnostuksen mukaan. Älä anna kenenkään viedä itseäsi tai tehdä päätöksiä puolestasi.

Ammattikorkeakoulu on paikkasi, jos haluat päästä tekemään juttuja käytännössä.

 

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Opiskelijoita Metropoliassa on yli 16 000.

Tutustu Metropoliaan tarkemmin!

Rakennustekniikan insinööri (AMK) -koulutus kestää neljä vuotta. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä. Rakentamisen ja korjaamisen tarve ei lopu koskaan.

www.metropolia.fi/haku

 

 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Metropolian kanssa.