Sovellettu fysiikka avaa ovet työelämään

| Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Miitu Korhonen - lääketieteellinen fysiikka

Miitu Korhonen, 21, sovelletun fysiikan opiskelija

“Sovellettu fysiikka sopii niille, jotka pohtivat asioita ja haluavat tehdä töitä oppimisen eteen.”

ABINA

Luonnontieteet kiinnostivat minua jo peruskoulussa, sillä niitä oli helppo ymmärtää. Kielet tai historia eivät ole koskaan olleet minun juttuni samalla tavalla. Lukiossa kuulin ensimmäistä kertaa sovelletusta fysiikasta, kun yliopistolta käytiin kertomassa opinnoista. Innostuin lääketieteellisestä fysiikasta, sillä opiskelu kuulosti haastavalta ja mielenkiintoiselta. Harkitsin lukion jälkeen lääkärin ammattia ja muuttoa pois Kuopiosta, mutta sitten valitsin lääketieteellisen fysiikan kotikaupungissani.

YLIOPISTOSSA

Sovellettu fysiikka sopii luonnontieteistä kiinnostuneille, jotka pohtivat asioita ja haluavat tehdä töitä oppimisen eteen. Opiskelu koostuu luennoista ja lähes joka kurssilla on laskuharjoituksia. Meillä on myös kursseja, joilla harjoittelemme analyysimenetelmiä ja raportointia. Esimerkiksi tänä syksynä olen tutustunut signaalianalyysiin sekä MRI-magneettikuvauksen periaatteisiin. Parasta on, kun saan oppia jatkuvasti uutta. Lisäksi ainejärjestötoiminta tuo mukavaa vastapainoa opiskeluun.

TÖISSÄ

Valmistuttuani maisteriksi aion jatkaa opiskelua sairaalafyysikoksi. Se vaatii kuutisen vuotta opiskelua, minkä jälkeen pääsen kehittämään diagnostiikkaa, hoitoa ja teknologiaa. Sovelletun fysiikan osaajilla ei tule töistä olemaan pulaa, kaikki työllistyvät varmasti. Lääketieteellistä fysiikkaa opiskelleet ovat esimerkiksi tukijoina yliopistossa ja yrityksissä. Olin viime kesänä lääkärin tutkimusavustajana analysoimassa mittaustuloksia. Termistön tuntemus auttoi työskentelyä.

Kansainvälinen laitoksemme Kuopiossa tarjoaa vahvan fysiikan ja matematiikan pohjan. Maisteriopintojen valikoimasta jokainen löytää itseään kiinnostavan suuntautumisvaihtoehdon.

Sovelletun fysiikan kaksi muuta linjaa:

Laskennallinen fysiikka keskittyy teollisuusprosessien tutkimukseen ja kehitykseen hyödyntämällä matemaattisen mallinnuksen teorioita. Tutkimus tuottaa muun muassa mittaus- ja tuotantomenetelmiä teollisuudelle.

Ympäristöfysiikan tutkimus keskittyy ilman pienhiukkasten tutkimukseen, pilvien muodostumiseen. Lisäksi se tutkii biomassan avulla tapahtuvan hiilineutraalin energiantuotannon vaikutusta ilman saastepitoisuuteen ja ilmaston keinotekoisen muokkaamisen mahdollistavien menetelmien seurauksia.

Lue lisää täältä.

SITE_LOGO

Teksti: Virvamaria Toikka
Kuvat: Pentti Vänskä