Sovellettu fysiikka tarjoaa haasteita

| Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Niko Hänninen, sovelletun fysiikan opiskelija

Yleinen kiinnostus maailmaa kohtaan sai ajattelemaan, että voisin lähteä opiskelemaan sovellettua fysiikkaa.

Työmäärä on lukioon verrattuna suuri. Joudun tekemään hommia vapaa-ajalla, ja päivät venyvät pitkiksi.

Ensimmäiset vuodet ovat todella teoreettisia. Ilman pitkää matematiikkaa on vaikea lähteä rakentamaan kunnollista pohjaa.

”Sovelletun fysiikan opiskelijalta vaaditaan motivaatiota, pitkäjänteisyyttä ja itsekuria.”

Välillä opiskelu on vaikeaa ja tuntuu, ettei mikään onnistu. Kun pitkän laskemisen jälkeen huomaan, että hallitsenkin asian, niin se tunne on todella mukava. Sovelletun fysiikan opiskelijalta vaaditaan motivaatiota, pitkäjänteisyyttä ja itsekuria. Mutta silloin opinnot varmasti myös palkitsevat.

Yliopisto-opiskelu on vapaata, mutta tietysti tehtävät pitää hoitaa. Meillä on tiivis opiskeluporukka ja työskentelemme paljon ryhmissä.

Sovelletun fysiikan opinnoista valmistuu asiantuntijatehtäviin esimerkiksi tutkijaksi tai kehitys- ja mittaustehtäviin. Jos matematiikka ja fysiikka kiinnostavat, ja haluat päästä kehittämään uusia asioita tai laiteita, tämä on hyvä ala siihen.

Itä-Suomen yliopiston sovelletun fysiikan kansainvälinen laitos Kuopiossa tarjoaa vahvan fysiikan ja matematiikan pohjan. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden monipuoliselle ja mielenkiintoiselle työuralle esimerkiksi tutkimus-, tuotekehitys- ja johtotehtävissä. Suuntautua voit lääketieteelliseen fysiikkaan, ympäristöfysiikkaan tai laskennalliseen fysiikkaan, ja hankit valmiudet vastata esimerkiksi ikääntymisen tai ilmastonmuutoksen mukaan tuomiin haasteisiin.

 

UEF