Sovellettu fysiikka yhdistää insinööriosaamisen ihmisen hyvinvointiin – UEF

| Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely

Samu Kainulainen

Sovelletun fysiikan koulutusohjelma, tohtorikoulutettava
Kuopio

”Fyysikko ei useinkaan istu yksin työhuoneessaan propellihattu päässä. Tutkimustyö on pitkälti ryhmätyötä. Yhteishenki täällä on ollut ihan omaa luokkaansa koko opintojen ajan.

Lukion jälkeen pidin välivuoden ja lähdin sitten opiskelemaan konetekniikkaa. Ala ei kuitenkaan tuntunut omalta. Täällä viihdyn – sovellettu fysiikka yhdistää insinööriosaamisen ihmisen hyvinvointiin. Tutkimusalaani ovat lääketieteen teknologian sovellukset. Haluaisin jonain päivänä työskennellä sairaalafyysikkona.

Missään muualla Suomessa ei opeteta fyysikoksi valmistuville matematiikkaa samalla tasolla, kuin täällä. Tutkimus puolestaan on maailman kärkitasoa. Opiskelu on rankkaa, mutta palkitsevaa. Hienointa on, kun löytää teoriasta punaisen langan, joka johtaa sovellukseen käytännössä.”

Koulutamme asiantuntijoita ratkaisemaan vaativia globaaleja haasteita, kuten ilmastonmuutos, ikääntyminen ja kestävä tuottavuus. Näitä haasteita taklaamme laskennallisen, lääketieteellisen, materiaali- ja ympäristöfysiikan keinoin. Panostamme tutkimuksen lisäksi merkittävästi myös opetuksen kehittämiseen lähtökohtana oppijakeskeinen oppiminen.

 

Teksti: Elli Collan, kuva: Salla Klemettilä

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä UEF:n kanssa.