Suomen paras videotyöhakemus valittu

| Artikkeli, Kesätyökokemus

Valtakunnallisen Kun koulu loppuu -kiertueen yhteydessä järjestetty kesätyökilpailu on päättynyt ja viisi parasta videotyöhakemusta on valittu. Voiton vei 18-vuotias Nuutti Nissisen Kotkasta upealla videollaan.

Kilpailun tehtävänantona oli toteuttaa minuutin mittainen videotyöhakemus, jolla haettiin unelmien työpaikkaa. Valokuvausta jo muutaman vuoden harrastanut Nuutti Nissinen osoitti videollaan luovuutta, nopeaa oppimiskykyä ja määrätietoisuutta. Nuutti voitti videollaan itselleen kesätyön Kymen Sanomien toimituksessa.

Nuutti osoitti hakemusta tehdessään nopeaa oppimiskykyä opettelemalla videoeditoimisen alle viikossa.

Monipuolisesta kesätyökokemuksesta hyötyä tulevaisuudessa

Toisen vuosikurssin opiskelija Nuutti Nissinen kuuli kesätyökilpailusta Kun koulu loppuu -tilaisuudessa koulullaan Kotkan lyseon lukiossa. Nuutti innostui kilpailusta heti ja sai nopeasti idean, miten toteuttaisi videotyöhakemuksensa.

– Ajattelin, että kilpailun avulla pystyisin näyttämään itselleni ja muille, mihin minusta on! Tällaisessa haasteessa saa olla juuri niin luova kuin pystyy – se on mahtavaa, Nuutti kuvailee.

Kun koulu loppuu -tilaisuuksia järjestetään toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen. Kiertue tavoittaa vuoden 2017 aikana noin 15 000 nuorta. Nuoria kannustetaan keräämään mahdollisimman laaja työkokemus ja lähestymään työnantajia rohkeilla työhakemuksilla – yksi mainio vaihtoehto onkin juuri videotyöhakemus.

Valokuvaaminen merkitsee Nuutille vapautta

Nuutti voitti kolme vuotta sitten Kymen Sanomien selfie-kilpailussa aloittelijakameran ja löysi esikuvakseen luontokuvaaja Konsta Punkan. Siitä lähtien vapaa-aika onkin kulunut valokuvauksen parissa.

– Valokuvaus herättää minussa paljon tunteita. On mahtavaa päästä flow-tilaan ja vaipua omaan maailmaan kuvatessa. Kuvatessa pääsee eläytymään ja vangitsemaan jotain ainutlaatuista, Nuutti kuvailee.

Nuutin luontokuvista välittyy satumainen tunnelma.

– Tulevaisuuden haaveeni on saada tehdä sellaista työtä, johon voi yhdistää valokuvauksen. Olisi mahtavaa työskennellä esimerkiksi arkkitehtina, toimittajana tai tietenkin puhtaasti valokuvaajana, Nuutti kertoo.

Kuvaajaksi Kymen Sanomiin

Nuutti odottaa jo innokkaana kesätyötään Kymen Sanomissa. Työtehtävät tulevat pitämään sisällään kuvaamista, editoimista ja sosiaalisen median päivittämistä.

– Tällä on todella suuri merkitys minulle. Saan kokemusta toimitustyöstä ja tulen varmasti oppimaan paljon lisää, Nuutti kuvailee innostuneena.

Nuutti Nissisen vinkit videotyöhakemuksen tekijälle:

  1. Videon tulisi heijastella sitä, millainen olet ihmisenä.
  2. Videon tulisi herättää tunteita.
  3. Luo kontakti työnantajaan videon kautta.
  4. Ole aito ja omaperäinen.
  5. Näytä mihin pystyt!

Katso Nuutin Instagram-tililtä lisää upeita kuvia.

Share on FacebookTweet about this on Twitter