Talouspäällikön työssä saa monipuolista osaamista – Kirkon ammatit

| Ammattiesittely, Henkilökuva, Kirkon ammatit

”Mitään selkeää polkua seurakunnan talouspäälliköksi ei ole. Olen itse yhteiskuntatieteiden maisteri, mutta kirkon hallinnon tehtäviin päädytään hyvinkin erilaisilla taustoilla. Periaatteessa nykypäivänä mikä tahansa ammmattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto voi toimia polkuna seurakunnan johtotehtäviin. Harvalla lapsella tai nuorella tuskin on unelma-ammattina seurakunnan talouspäällikön virka, mutta toisaalta tässä työssä kerryttää monipuolista osaamista, jota voi hyödyntää myöhemminkin työelämässä ja muissa tehtävissä.

Talouspäällikön tehtävä ei ole pelkkää taloushallintoa tai numeroiden pyörittämistä, vaan olen koko seurakunnan kehitystyössä ja henkilöstöhallinnossa mukana. Talous tarjoaa raamit ja resurssit toiminnalle, mutta työ on paljon muutakin. Pääsen joka päivä haastamaan itseäni, oppimaan asioita ja olemaan oman mukavuusalueeni ulkopuolella. Haluan myös haastaa seurakuntaa kehittymään ja tekemään asioita totutun toiminnan ulkopuolella.

Kirkko on luotettava ja turvallinen työnantaja

Minulle on tärkeää myös seurakunnan perustehtävä ja se, että saan olla mukana tekemässä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Seurakuntatyö mielletään yleensä vahvasti hengellisen työn kautta, mutta minun työpäiväni koostuvat hyvinkin maallisista asioista. Talouspäällikölle maltti ja pitkäjänteisyys ovat hyviä ominaisuuksia ja on myös tärkeää hyväksyä oman osaamisen rajallisuus ja tiimityön merkitys. Työyhteisössämme on paljon eri alojen asiantuntijoita, joiden osaamiseen on hyvä tukeutua.”

Jarkko Seppälä

Talouspäällikkö

Orimattilan seurakunta

———————

Teksti: Ilari Äijälä

Kuva: Marja Huuhtanen

 

Teksti löytyy Kun koulu loppuu -oppaasta 2021, jossa jaetaan tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista.

Lisää kirkon ammatteja löytyy kirkon esittelysivustolla.

Kirkon ammateista ja koulutuksista löytyy lisätietoa täältä.