Hei kasiluokkalaiset ja opettajat! Nyt harjoitellaan taloustaitoja ja kilpaillaan taloussankaruudesta. Voittajakoululle luvassa 10 tablettitietokonetta!

Lue lisää alempaa!

Suoraan peliin tästä

Hei kasiluokkalaiset ja opettajat! Nyt harjoitellaan taloustaitoja ja kilpaillaan taloussankaruudesta. Voittajakoululle luvassa 10 tablettitietokonetta!

Lue lisää alempaa!

Suoraan peliin tästä

Talouskilpailu kaikille kaseille!

Taloussankari-kilpailuun pääsee mukaan näin:

1. Kerätkää viiden hengen joukkue. Jokainen joukkueen jäsen pelaa Taloussankari-pelin läpi. Pohtikaa sitten yhdessä vastaukset näihin kysymyksiin.
– Miksi kahdeksasluokkalaisen tulisi aloittaa säästäminen?
– Miten voi säästää vastuullisesti?

2. Vastatkaa kysymyksiin videolla, jonka kuvaatte puhelimen kameralla. Muistakaa kertoa videolla myös joukkueenne nimi. Tallentakaa videotiedosto kamerarullalta Instagramiin.

3. Lähettäkää video yksityisviestinä @kunkoululoppuu-Instagram-tilille 23.10. mennessä. Lähettäkää lisäksi toinen viesti, jossa kerrotte:

  • Joukkueenne jäsenten nimet
  • Vastuuopettajanne nimi sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Kymmenen joukkuetta pääsee edustamaan kouluaan jännittävään loppukilpailuun! Kilpailutuomaristo on kaikkiin joukkueisiin yhteydessä.

Loppukilpailijoille tarjotaan mahdollisuus kutsua Nordea ja TAT vetämään 1—2 tunnin pituinen etätaloustyöpaja marraskuun aikana.

Toiminnantäyteinen loppukilpailu

Kilpailu huipentuu 2.12. verkon välityksellä järjestettävään loppukilpailuun.

Aluksi joukkueet käyvät läpi semifinaalin kymmenen tehtäväpistettä tavoitteenaan saada korkein mahdollinen pistemäärä (enintään 50). Kolme eniten pisteitä saanutta joukkuetta pääsee finaaliin. Finaalissa joukkueet vastaavat talousaiheisiin kysymyksiin, ja eniten oikeita vastauksia saanut joukkue voittaa.

Voittajajoukkue saa Taloussankari-tittelin ja voittopokaalin sekä 10 tablettitietokonetta edustamalleen koululle luku- ja digitaitojen edistämiseksi. Lisäksi joukkueelle jaetaan henkilökohtaiset Taloussankari-stipendit oman koulun lukukauden päättäjäisissä.

Onnea matkaan!

Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2020 Kun koulu loppuu