Tapahtumia, myyntiä ja verkostoitumista – Mitä kaikkea tapahtui Kesäyrittäjä-ohjelmassa kesällä 2021

| Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen

Lämmin kesä on saapunut päätökseensä, kuten myös Talous ja Nuoret TATin Kesäyrittäjä-ohjelma 2021. Kesäyrittäjä-ohjelma toteutettiin tänä vuonna valtakunnallisesti ja paikallisesti yhteensä seitsemässä eri kaupungissa. Mukana toteutuksessa oli myös Kesäyrittäjä-ohjelman digiversio, Kesäyrittäjä-Digissä, jonka kautta yrittäjämäisen asenteen omaavia nuoria lähti kokeilemaan yrittäjyyttä 29:ltä paikkakunnalta.  Tässä vaiheessa onkin hyvä pysähtyä miettimään sitä, mitä kaikkea kulunut kesä pitikään sisällään. 

 

Mielenkiintoisia koulutuksia kesän aikana

Kesäyrittäjä-ohjelma starttasi jokakeväisellä yrittäjyyskurssilla, jonka aikana kesäyrittäjät saivat tietoa yrittäjyydestä, yritystoiminnan eri osa-alueista sekä toiminnan aloittamisesta. Tämän lisäksi kesäyrittäjille oli tarjolla pitkin kesää monta mielenkiintoista ja hyvin ajankohtaista verkkokoulutusta verkkosivujen luomisesta markkinointiin ja yrittäjän hyvinvoinnista yhdenvertaiseen yritystoimintaan.  Ohjelman myötä kesäyrittäjät pääsivät myös koulutusten myötä sanoittamaan omaa osaamistaan ja preppaamaan työnhakutaitoja alan asiantuntijan kanssa.  

Olen tyytyväinen ohjelman tarjoamaan koulutukseen. Parasta ohjemassa olivat  konkreettiset esimerkit ja useat yritystarinat toivat rohkeutta.” – Kesäyrittäjä 2021

 

Kesäyrittäjä-piknik kokosi kesäyrittäjät yhteen 

Kesäyrittäjät kokoontuivat piknikille Oulussa.

Kesän aikana useassa kaupungissa järjestettiin yhteisiä verkostoitumistapahtumia, joissa kesäyrittäjien oli mahdollista tavata muita kesäyrittäjiä rennoissa merkeissä. Kesäyrittäjät ovat myös itse päässeet vaikuttamaan siihen, millaisia tapahtumia he itse toivoisivat kesälle. Kesäyrittäjien pikniktapahtumat ovat olleet suosittuja ja ulkona olevien tapahtumien järjestäminen on myös vallitsevan koronatilanteen vuoksi ollut hyvä tapa mahdollistaa toisten kesäyrittäjävertaisten tapaaminen.  

Tapaamisia ja tapahtumia pystyttiin kuitenkin tänä kesänä järjestämään myös sisätiloissa. Turussa toteutettiin kesän aikana yritysvierailu Louhos Digitalille, jossa kesäyrittäjät pääsivät kuulemaan tarinaa ja kokemuksia yrityksen perustamisesta aina laajentumiseen asti. Oulun kesäyrittäjillä puolestaan oli mahdollisuus osallistua pitkin kesää järjestettäville keskiviikkokahveille, joissa oli usein rennon yhdessä olemisen lisäksi aiheena joku tietty teema, jota käsiteltiin porukalla. Näitä olivat esimerkiksi logon suunnittelu tai valmistautuminen kesäyrittäjätorille.

 

Monenlaisia myyntitapahtumia: toritapahtumia ja kesätoreja pitkin kesää 

Turun kesäyrittäjätorille osallistui monta nuorta yrittäjää.

Erilaiset toritapahtumat ja -päivät ovat hyvä tapa päästä harjoittelemaan kasvokkain tapahtuvaa tuotteiden myyntiä. Samaten myös palveluita tarjoaville kesäyrittäjille tarjoutuu mahdollisuumarkkinoida omia palveluitaan asiakkaille. Kesän mittaan kesäyrittäjät osallistuivatkin aktiivisesti ohjelman järjestämiin kesäyrittäjätoritapahtumiin ja niistä tuli positiivista palautetta – asiakaskohtaamisissa saatu palaute nosti nuorten itseluottamusta ja lisäsi motivaatiota omaa yritystoimintaa kohtaan. Myyntitapahtumia toteutettiin muun muassa Oulussa, Turussa ja Iisalmessa. 

 

 

Päätöstapahtumat rohkeiden kesäyrittäjien kunniaksi 

Kesäyrittäjämentorit 2021

Mitä kesä olisikaan ilman yhteistä päätöstä? Tuleehan rohkeiden kesäyrittäjien yrittäjyystaipaletta juhlistaa oikein kunnolla!  Paikallisissa päätöstapahtumissa kokoonnuttiin yhteen viimeisen kerran kesän aikana ja yhteistä aikaa vietettiin jokaisella paikkakunnalla hieman eri tavalla – yhteisistä mökkiolympialaisista piknikeihin ja pakohuoneisiin. 

Tänä kesänä ohjelma tarjosi paikallisten päätöstapahtumien lisäksi myös etänä toteutetun valtakunnallisen kesän huipennuksen Zoomin välityksellä. Verkon kautta osallistujat pääsivät visailemaan Kesäyrittäjä-tietovisassa ja kuuntelemaan inspiroivaa Mika Poutalan puhetta. 

Päätöstapahtumat juhlistivat kokonaisuudessaan kesän 2021 Kesäyrittäjä-ohjelman päätöstä, mutta useiden kesäyrittäjien yrittäjätarinat ovat vasta alussa! Ohjelman aikana kerrytetyt opit ja kokemukset antavatkin eväitä kesäyrittäjille pitkälle tulevaan, oli syksyllä edessä sitten koulun penkille palaaminen tai oman urapolun käynnistäminen.  

Koko valtakunnallinen Kesäyrittäjä-tiimi kiittää kesäyrittäjiämme lämpöisestä kesästä ja toivottaa onnea tulevaan!


Suvi Lappalainen, Emmi Järvi, Piia Laisti ja Niko Keränen / Kesäyrittäjämentorit