Teea: Ravintolatyö vei mukanaan!

| Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala

Uitto,-kuvaaja-Rami-Marjamaki-small

Teea Uitolla, 22, on homma hallussa: vuonna 2008 McDonald’silla kesätöissä aloittanut Teea on edennyt Lielahden ravintolan vuoropäälliköksi.

– Olen ns. ihmispäällikkö: huolehdin henkilöstöasioista, teen työvuorolistat ja järjestän uusien työntekijöiden perehdytyksiä. Vastaan siitä, että vuorossa tehdään tulosta.

Suurtalouskokiksi valmistuneen Teean mukaan ammattiopinnot antavat oikeanlaisen otteen työhön.

– Työssä vaaditaan nopeutta ja paineensietokykyä, jotta sormi ei mene suuhun.

Teea kouluttautuu ketjun omassa koulutusohjelmassa apulaisravintolapäälliköksi. Hän opiskelee myös McDonald’sille räätälöidyssä Haaga-Helian koulutusohjelmassa, jossa opitaan käytännön työssä ja lähipäivissä koululla.

– Uuden oppiminen motivoi. Kivaa saada restonomin tutkinto! Tulevaisuuden toiveissa on edetä ravintolapäälliköksi.

Teean mielestä työ hampurilaisravintolassa sopii erinomaisesti opiskelijalle.

– Kannattaa kokeilla alaa kesätöissä. Se vie mukanaan! Palkkakin on parempi kuin moni kuvittelee. Kehittymismahdollisuuksien lisäksi hyvä työporukka ja joustavat työvuorot ovat pitäneet minut täällä. Kokeilin muuta työtä, mutta jo parin viikon päästä palasin tänne, Teea naurahtaa.

Teksti: Pia Salo, kuva: Rami Marjamäki

Artikkeli on tehty yhteistyössä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n kanssa.