Tekniikan alalle kaivataan naisia esikuviksi

| Ammattiesittely, Energiateollisuus, TechWomen

Ennakkoluulot estävät nuoria naisia hakemasta tekniikan alalle. Kuvitellaan, että kaikki ovat yksinäisiä kellarikoodaajia. Haluan rikkoa ne stereotypiat.

”Teknologian edelläkävijät olivat naisia, mutta AMK-opinnoissani vain muutama nainen suuntautui tietotekniikkaan. Meiltä puuttui vahvoja naisesikuvia osoittamaan, ettei tämä ole vain ”poikien juttu”. Kuka vain voi olla tekniikan asiantuntija!

Kehitykseen tarvitaan asiantuntijoita eri aloilta. Sähköalallekaan ei palkata vain sähköalan osaajia. IT-ala muuttuu jatkuvasti ja osaavista tekijöistä on pulaa. Tietotekniikka tarjoaa monipuolisen pohjan, jota voi soveltaa eri aloille. Minua viehätti erityisesti oman loogisen ajattelun ja ongelmanratkaisukyvyn kehittäminen. Olin Fingridin Datahub-projektissa harjoittelijana. Etsin virheitä uudesta tiedonvaihtojärjestelmästä ennen sen käyttöönottoa.

Projektin kohokohta oli pakohuonepeli ja juhannusristeily Helsingin saaristossa. Työaikanani olen kohdannut todella kannustavia  ihmisiä.”

 

Fingridin logo

Suomi toimii sähköllä. Fingridin tärkein tehtävä on huolehtia, että suomalaiset saavat sähköä joka hetki. Fingridiläiset ovat osa joukkuetta, jota yhdistää monipuolinen asiantuntemus, aktiivinen tiedon jakaminen ja yhteisöllinen ilmapiiri. Kannustamme työntekijöitä jatkuvaan työssä oppimiseen, itsensä kehittämiseen, ennakkoluulottomaan ajatteluun, rohkeuteen ja avoimuuteen. Lisätietoa Fingridistä työnantajana ja työ- ja harjoittelupaikoistamme löydät sivuiltamme www.fingrid.fi

 

Teksti ja kuva: Ari Ojanperä

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Fingridin kanssa.