Tekniikan salat selville – LAB-ammattikorkeakoulu

| Ammattikorkeakoulu, Artikkeli, Henkilökuva, LAB-ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

Julia Levina,
Opiskelija
Konetekniikka,
LAB-ammattikorkeakoulu

Hauskinta on miettiä, miten koneiden mekanismit oikeasti toimivat. Opiskellessa selviää, että moni arkinen asia ei olekaan niin yksiselitteinen.

Tekniset asiat, kuten mopot ja autot ovat kiinnostaneet minua lapsesta saakka. Innokkuus alaa kohtaan heräsi tutustuessani tehdasympäristöön. Terästehtaalla työskennellessä tuli viimein se ahaa-elämys ja tiesin, että tämä on se oma juttu.

Konetekniikka sopii jokaiselle, jolla riittää kiinnostusta ja intoa alalle.

Opiskelun alussa painotetaan matemaattis-luonnontieteitä ja tekniikkaa, mistä opinnot sitten syventyvät.

Tulevaisuudessa tahtoisin työskennellä esimiehenä tehtaalla. Eläkkeelle lähtevien tekijöiden tilalle tarvitaan paljon lisää osaajia. Ala on selkeästi miesvoittoinen, mutta mielestäni konetekniikka sopii jokaiselle, jolla riittää kiinnostusta ja intoa alalle.

 

 

LAB on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. Tarjoamme koulutusta viidellä alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja visuaalinen viestintä.

Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi. Meillä työskentelee yli 8500 opiskelijaa sekä 360 opettajaa ja asiantuntijaa.

Lue lisää ja hae: lab.fi

Tekniikan alan esittelysivu.

LAB-ammattikorkeakoulun esittelysivu.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. 

Teksti: Leila Välimaa, kuva: Niko Jekkonen