Teknologiassa on tulevaisuus!

| Blogi, Teknologiateollisuus

Kohti omaa unelmaa! Teknologia-alalla töitä erilaisille osaajille, ehkä myös sinulle?

Yhä useampi haluaa työnsä olevan merkityksellistä. Eikä ihme – maailmaa muuttavat haasteet työelämän murroksesta ilmastonmuutokseen. Teknologialla on iso rooli näiden haasteiden ratkaisuissa. Teknologian avulla muutamme maailmaa.

Teknologia-alan yritykset tarjoavat kestäviä ratkaisuja ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan ongelmiin. Alan yritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen tuloja, joilla ylläpidetään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain lähes 30 000 osaajaa. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia. Teknologiateollisuuden alalla on valtavasti mahdollisuuksia erilaisissa työtehtävissä.

Yläkoululaiset, ammattiin opiskelevat ja lukiolaiset kaipaavat kuitenkin lisää tietoa opinnoista ja työelämän tarjoamista mahdollisuuksista valintojensa tueksi. Tämä tarve tulee esille vuoden 2019 julkaisusta Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti. Kyselyyn vastasi yhteensä 14000 nuorta.

MyTech-lähettiläät levittävät viestiä ympäri Suomen

Tänä syksynä MyTech-lähettiläät lähtevät kiertueelle ympäri Suomen. Nuoret tekniikan alan osaajat käyvät kertomassa peruskoululaisille oman tarinansa siitä, miten he ovat päätyneet tekniikan alalle opiskelemaan. Jokaisen nuoren tarina on omanlaisensa – yksi on opiskellut kaksoistutkinnon lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa, toinen on pienestä pitäen halunnut teknologiayritykseen töihin ja kolmas täydentää opintojaan. Yhteistä MyTech-lähettiläille on vahva halu vaikuttaa teknologia-alan tunnettuuden lisäämiseen nuorten keskuudessa. He kertovat oman kokemuksensa kautta siitä, että opintopolun valinta on tehtävä oman kiinnostuksen mukaan ja jokaiselle löytyy oma vaihtoehto. He kannustavat kulkemaan kohti omaa unelmaa, kuten hekin ovat kulkeneet.

Ammatillinen koulutus ei ole opintopolun päätepiste, vaan se voi avata ovet yliopistoon tai ammattikorkeaan. Sujuvat siirtymät ovat tätä päivää ja oma kiinnostus ratkaisee. Uusia ja innostuneita osaajia tarvitaan teknologiateollisuuden yrityksiin vuosittain yhteensä 30000 sekä korkeakouluista että ammatillisista oppilaitoksista. Teknologia-alalla pääsee tekemään merkityksellisestä työ ja parempaa huomista. Teknologiassa on tulevaisuus!