Telialla arvostetaan kesätyöntekijöitä – Vastuullinen kesäduuni

| Kaupan ala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Kevät ja kesä 2020 painuu mieleen jännittävänä aikana, mutta Erika Sipilälle ja Tuukka Laineelle kevät toi lopulta tullessaan ikimuistoisen kesän Telialla. Poikkeustilanteesta huolimatta molemmat pääsivät aloittamaan kesätyönsä, Tuukka Telia Kaupassa myyjänä ja Erika pääkonttorilla 5G:n parissa Innovation Traineena. Molempien kesätöissä heijastuivat Telian kannustava ilmapiiri sekä vapaus toteuttaa itseään.

Miksi hait Telialle kesätöihin?

Erika: ”Tämä on minulle ensimmäinen paikka, jossa pääsee vapaasti käyttämään luovuutta. Totta kai tässä tilanteessa oli poikkeuksellista, että ylipäänsä sai kesätyöpaikan ja vieläpä näin mielenkiintoisen.”

Tuukka: ”Tällä kesätyöllä on ollut minulle iso merkitys, koska se on vahvistanut ajatusta, että tämä ala on se oma juttuni. Olin saanut paikan ennen koronarumbaa, mutta silti pelotti, että mitä tästä tulee. Totta kai olisin mielelläni ottanut enemmän tunteja heti alussa, mutta ymmärsin tilanteen ja olin tyytyväinen, ettei kesätyö mennyt kokonaan alta.”

Millaista kesätöissä on ollut?

Erika: ”Keskustelemme aina esihenkilön kanssa, mikä on seuraavan tehtävän päämäärä. Olen aika vapaasti saanut miettiä, että mikä olisi paras tapa päästä sinne. Tuntuu, että minuun luotetaan ja saan tehdä asioita omalla tavallani. Palautetta on tosi kiva saada ja vielä oikeasti konkreettisia kehitysehdotuksia. Kaikki palaute on myös annettu aina tosi hyvässä hengessä.”

Tuukka: ”Usein vuoron jälkeen ja aina viikon alussa käydään yhdessä läpi, mikä meni hyvin ja mihin kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota. Olen oppinut paljon myyntitapoja ja saanut vinkkejä kaupan klousaamiseen.”

Mikä on ollut parasta kesätöissä Telialla?

Erika: ”Minusta tuntuu, että tuottamani raportit ja työkalut oikeasti auttavat tiimiäni. Niitä käytetään ja niistä on hyötyä. Sellainen reilu meininki heijastuu myös täällä toimiston puolella. Yhdessä luodaan sellaista kivaa paikkaa olla töissä ja kaikkia arvostetaan yhtä lailla”.

Tuukka: ”Se on minulle tärkeää ja on mukavampi myydä tuotteita ja palveluita, jotka ovat oikeasti hyviä asiakkaalle. On ollut mielekästä päästä rikkomaan ennakkoasenteita ja stereotypioita myyjistä”.

 

Teksti: Siiri Huttunen

Kuvat: Niko Jekkonen

 

Lue lisää kaupan alasta täältä!

Vastuulliset kesäduunit ja kesätyövinkit löytyvät täältä