TETissä viestintätalossa: Ensin stressasi, sitten yllätti!

| TET-kokemus

Usein toimisto- tai viestintätyö tuo mieleen pienen ja ahtaan toimiston, jossa kaikki hengittää toistensa niskaan. Tulee mieleen kireät aikataulut ja miljoona samaan hoidettavaa asiaa. Yllättävää kyllä, näin ei ainakaan TET-jaksollamme ollut, vaikka vietimmekin kaksi viikkoa viestintätalossa Taloudellinen tiedotustoimisto TATissa.

Suurin yllätys kahden viikon aikana oli, että omaa tilaa on niin paljon. Avokonttorissa sai pyöriskellä toimiston eri nurkissa ja työtiloissa vapaasti. Välillä oli mukavaa mennä lähikahvilaan kirjoittamaan juttua ja hörpätä samalla kuppi kuumaa.  Yllätykseksemme toimistossa sai käyttää puhelinta ja jopa napostella namusia töitä tehdessä. Ei hullumpaa.

TETin alussa oli kuitenkin hieman sekava olo. Kaikki tuntui aivan uudelta: työtehtävät ja ympäristö. Asiaa kuitenkin helpotti se, että me, kaksi kaveria samasta koulusta, olimme päässeet TET-jaksolle samaan paikkaan. Vinkkinä TET-paikkaa etsiville ujoille oppilaille sanoisimmekin, että kannattaa hakeutua samaan TET-paikkaan kaverin kanssa. Silloin sosiaaliset tilanteet eivät jännitä ihan niin paljon.

Iso asia, mikä meidät TETtiläiset yllätti, oli toimistolla vallinnut hyvä ja rauhallinen ilmapiiri. Kaikki ihmiset tulivat toimeen toistensa kanssa. Miltei koko henkilökunta tuli kukin vuorollaan sanomaan meille, että aina voi tulla vetämään hihasta, jos tarvitsee apua. Tuntui, että kaikilta sai kysyä ja aina joku oli valmis kuuntelemaan. Toisaalta meitä molempia taisi kuitenkin stressata ainakin alussa aika paljon. Ihan aina ei viitsitty siltikään kysyä: jospa olisivat ajatelleet meitä huonomuistisiksi tai vähintäänkin huonokuuloisiksi.


Aku Rohula ja Tommy Liu

Aku ja Tommy ahkeroivat TET-jaksolla Taloudellinen tiedotustoimisto TATissa syksyllä 2017. Työtehtävät koostuivat monipuolisista viestinnän töistä ja perehtymisestä TATin toimintaan.