Ohjeet etäTET-jaksolle

Hienoa, että olet kiinnostunut etäTETistä! EtäTET jakso mahdollistaa työelämään tutustumisen myös poikkeusoloissa ja tarjoaa oppilaille uuden tavan tutustua työelämään myös tulevaisuudessa. Ohjeet etäTET-jaksolle -osiosta löydät tietoa ja ohjeita siihen miten etäTET-jaksolle haetaan ja miten etäTET-jakso toteutetaan. Löydät linkit etäTET-ohjeisiin sekä oppilaalle, työnantajalle että opolle.

 

Mikä etäTET?

 

Etänä suoritettava työelämään tutustumisjakso, jonka voi suorittaa täysin etänä tai osittain etänä ja osittain fyysisesti työpaikalla ollen.

 

Kenelle?

 

  • 8. luokkalaisille (1 viikko)
  • 9. luokkalaisille (1-2 viikkoa)
  • Lukiolaisille (1 viikko, vaihtelee koulujen käytäntöjen mukaan)

 

Missä?

 

EtäTET mahdollistaa nuorelle työelämään tutustumisjakson mistä päin Suomea vain mihin tahansa etäTET-mahdollisuutta tarjoavaan työpaikkaan. Tutustu eri TET-malleihin täältä.

 

Miten?

 

Oppilas voi ensin pohtia, minkälaiseen TET-paikkaan hän haluaa ja mitä siltä odottaa. Pohtimista voi tehdä yhdessä kavereiden, opon tai tutun aikuisen kanssa. Lisäksi voit käyttää apuna Duunikoutsi -sovellusta, jonka avulla löydät arvokkaita vinkkejä TET-paikan pohtimiseen ja TET-jaksolle valmistautumiseen. Kun mieluisa työnantaja on löytynyt, on aika aloittaa etäTET-paikan hakeminen. Tarkemmat ohjeet voi katsoa osiosta EtäTET-ohje oppilaalle.

 

Työnantaja voi tarjota etäTET-mahdollisuutta nuorille ottamalla yhteyttä eri oppilaitosten opinto-ohjaajiin ja/tai markkinoimalla etäTET-mahdollisuutta omissa kanavissaan. TET-jakson ajankohta on koulukohtainen, joten kannattaa tarjota useampaa ajankohtaa tai sopia ajankohta yhdessä koulun/tettiläisen kanssa. EtäTET-jakson tarkoitus on avata ovi nuorelle työelämään. Käytännössä etäTET-jakso voi sisältää esimerkiksi erilaisia tehtäviä ja projekteja, tutustumista työantajan toimialaan, palavereiden ja muiden työelämän käytänteiden seuraamista ja esimerkiksi työntekijöiden haastatteluja. Pääset alkuun etäTET-jakson suunnittelussa tutustumalla EtäTET-ohje työnantajalle -osioon. Sieltä saat kattavat ohjeet etäTETin toteutukseen ja ideoita siihen, mitä kaikkea etäTET-jakso voi sisältää. Ohjeet on laadittu syksyllä 2020 Talous ja nuoret TATin ja Nordean yhteistyössä toteutettujen etäTET-pilottien kokemusten pohjalta.

 

Miksi?

 

TET-jakso on useimmille nuorille ensimmäinen työelämäkokemus. EtäTET jakso mahdollistaakin työelämään tutustumisen myös poikkeusoloissa ja tarjoaa nuorelle uuden tavan tutustua työelämään myös tulevaisuudessa. EtäTETin ansiosta TET-jaksoja voi myös suorittaa eri puolilla Suomea maantieteestä välittämättä. Oppilaalle etäTET-jakso tarjoaa muun muassa:

  • arvokasta tietoa ja kokemusta työelämästä ja mahdollisuuden laajentaa oppilaan kuvaa työelämästä ja omasta paikasta sen osana
  • tavan tutustua ja harjoitella etätyökäytänteitä oikeassa työympäristössä
  • Ideoita oman seuraavan askeleen suunnitteluun (esimerkiksi jatkokoulutus tai kesätyöt)

 

Lue lisää:

EtäTET-ohje oppilaalle

EtäTET-ohje työnantajalle

EtäTET-ohje opolle

 

Otamme mielellämme vastaan palautetta tai kehitysideoita etäTET-jaksosta.

Ota yhteyttä:

Anna Nuorteva, anna.nuorteva@tat.fi

 

Tyttö vilkuttaa tietokoneen ruudun edessä. Kuva on TET-jakso osion etusivulla.

 

 

 

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordean etäTET-päivän kantavana teemana oli vastuullinen tulevaisuus

Suomen historian ensimmäinen koko toimialan kattava etäTET-viikko 19.4.-23.4. päättyi Nordean päivään. Etänä suoritettava työelämään tutustumisjakso eli etäTET kokosi Teamsin välityksellä 200 nuorta ympäri Suomen oppimaan finanssialasta ja sen yrityksistä. Osallistujia oli aina Kittilästä pääkaupunkiseudulle asti, mikä onkin mahdollistanut työelämään tutustumisen myös sellaisille paikkakunnille, jossa on ollut vaikeaa järjestää TET-paikkoja nuorille.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Varman päivänä pohdittiin tulevaisuuden työelämää ja työkulttuuria

Historiallinen finanssialan yhteinen etäTET-jakso kokosi huhtikuun lopulla nuoret yhteen finanssialan etäTETiin asuinpaikasta riippumatta aina pääkaupunkiseudulta Lappiin. Mukana oli yläkoululaisia sekä lukion ensimmäisellä opiskelevia ja viikon ohjelma jaettiin viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

OP Ryhmän etäTET-päivänä pohdittiin omia taloudellisia unelmia

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty finanssiala toimialan yhteinen etäTET kokosi viikolla 16 nuoret finanssialan TET-harjoitteluun asuinpaikasta riippumatta aina pääkaupunkiseudulta Lappiin. Mukana oli yläkoululaisia ja lukion ensimmäisellä opiskelevia. Viikon ohjelma jaettiin viiden eri toimijan kesken, jotka olivat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP Ryhmä ja Nordea.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Finanssialalla on monenlaisia töitä monenlaisille osaajille!

Finanssiala tarjosi ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma oli jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Rahanpesu herätti kysymyksiä Danske Bankin etäTET-päivässä

Finanssiala tarjosi ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma oli jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Historiallinen finanssialan etäTET viikko alkoi tänään!

Finanssiala ry tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustuisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille. Viikon mittaisen etäTETin aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua finanssialan erilaisiin työpaikkoihin ja kartuttaa työelämätaitoja. 200 osallistujaa pääsee tutustumaan toimialaan ja sen työpaikkoihin, asuinpaikastaan riippumatta.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET

OP mukana mahdollistamassa nuorille tärkeitä työelämäkokemuksia!

OP Ryhmä on yksi finanssialan yrityksistä, jotka yhdistävät voimansa viikolla 16 ja tarjoavat sadoille nuorille ympäri Suomea arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordea mukana Finanssialan yhteisessä etäTETissä!

Nordea haluaa luoda nuorille uskoa parempaan huomiseen näin poikkeusaikoina ja on yksi Finanssialan yrityksistä, joka on mukana valtakunnallisessa etäTET:issä huhtikuussa viikolla 16.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu