Ohjeet etäTET-jaksolle

Hienoa, että olet kiinnostunut etäTETistä! EtäTET jakso mahdollistaa työelämään tutustumisen myös poikkeusoloissa ja tarjoaa oppilaille uuden tavan tutustua työelämään myös tulevaisuudessa. Ohjeet etäTET-jaksolle -osiosta löydät tietoa ja ohjeita siihen miten etäTET-jaksolle haetaan ja miten etäTET-jakso toteutetaan. Löydät linkit etäTET-ohjeisiin sekä oppilaalle, työnantajalle että opolle.

 

Mikä etäTET?

 

Etänä suoritettava työelämään tutustumisjakso, jonka voi suorittaa täysin etänä tai osittain etänä ja osittain fyysisesti työpaikalla ollen.

 

Kenelle?

 

  • 8. luokkalaisille (1 viikko)
  • 9. luokkalaisille (1-2 viikkoa)
  • Lukiolaisille (1 viikko, vaihtelee koulujen käytäntöjen mukaan)

 

Missä?

 

EtäTET mahdollistaa nuorelle työelämään tutustumisjakson mistä päin Suomea vain mihin tahansa etäTET-mahdollisuutta tarjoavaan työpaikkaan. Tutustu eri TET-malleihin täältä.

 

Miten?

 

Oppilas voi ensin pohtia, minkälaiseen TET-paikkaan hän haluaa ja mitä siltä odottaa. Pohtimista voi tehdä yhdessä kavereiden, opon tai tutun aikuisen kanssa. Lisäksi voit käyttää apuna Duunikoutsi -sovellusta, jonka avulla löydät arvokkaita vinkkejä TET-paikan pohtimiseen ja TET-jaksolle valmistautumiseen. Kun mieluisa työnantaja on löytynyt, on aika aloittaa etäTET-paikan hakeminen. Tarkemmat ohjeet voi katsoa osiosta EtäTET-ohje oppilaalle.

 

Työnantaja voi tarjota etäTET-mahdollisuutta nuorille ottamalla yhteyttä eri oppilaitosten opinto-ohjaajiin ja/tai markkinoimalla etäTET-mahdollisuutta omissa kanavissaan. TET-jakson ajankohta on koulukohtainen, joten kannattaa tarjota useampaa ajankohtaa tai sopia ajankohta yhdessä koulun/tettiläisen kanssa. EtäTET-jakson tarkoitus on avata ovi nuorelle työelämään. Käytännössä etäTET-jakso voi sisältää esimerkiksi erilaisia tehtäviä ja projekteja, tutustumista työantajan toimialaan, palavereiden ja muiden työelämän käytänteiden seuraamista ja esimerkiksi työntekijöiden haastatteluja. Pääset alkuun etäTET-jakson suunnittelussa tutustumalla EtäTET-ohje työnantajalle -osioon. Sieltä saat kattavat ohjeet etäTETin toteutukseen ja ideoita siihen, mitä kaikkea etäTET-jakso voi sisältää. Ohjeet on laadittu syksyllä 2020 Talous ja nuoret TATin ja Nordean yhteistyössä toteutettujen etäTET-pilottien kokemusten pohjalta.

 

Miksi?

 

TET-jakso on useimmille nuorille ensimmäinen työelämäkokemus. EtäTET jakso mahdollistaakin työelämään tutustumisen myös poikkeusoloissa ja tarjoaa nuorelle uuden tavan tutustua työelämään myös tulevaisuudessa. EtäTETin ansiosta TET-jaksoja voi myös suorittaa eri puolilla Suomea maantieteestä välittämättä. Oppilaalle etäTET-jakso tarjoaa muun muassa:

  • arvokasta tietoa ja kokemusta työelämästä ja mahdollisuuden laajentaa oppilaan kuvaa työelämästä ja omasta paikasta sen osana
  • tavan tutustua ja harjoitella etätyökäytänteitä oikeassa työympäristössä
  • Ideoita oman seuraavan askeleen suunnitteluun (esimerkiksi jatkokoulutus tai kesätyöt)

 

Lue lisää:

EtäTET-ohje oppilaalle

EtäTET-ohje työnantajalle

EtäTET-ohje opolle

 

Otamme mielellämme vastaan palautetta tai kehitysideoita etäTET-jaksosta.

Ota yhteyttä:

Anna Nuorteva, anna.nuorteva@tat.fi

 

Tyttö vilkuttaa tietokoneen ruudun edessä. Kuva on TET-jakso osion etusivulla.

 

 

 

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Suojattu: Finanssialalla on monenlaisia töitä monenlaisille osaajille!

Finanssiala tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma on jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana ovat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Historiallinen finanssialan etäTET viikko alkoi tänään!

Finanssiala ry tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustuisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille. Viikon mittaisen etäTETin aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua finanssialan erilaisiin työpaikkoihin ja kartuttaa työelämätaitoja. 200 osallistujaa pääsee tutustumaan toimialaan ja sen työpaikkoihin, asuinpaikastaan riippumatta.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET

OP mukana mahdollistamassa nuorille tärkeitä työelämäkokemuksia!

OP Ryhmä on yksi finanssialan yrityksistä, jotka yhdistävät voimansa viikolla 16 ja tarjoavat sadoille nuorille ympäri Suomea arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordea mukana Finanssialan yhteisessä etäTETissä!

Nordea haluaa luoda nuorille uskoa parempaan huomiseen näin poikkeusaikoina ja on yksi Finanssialan yrityksistä, joka on mukana valtakunnallisessa etäTET:issä huhtikuussa viikolla 16.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Danske Bank mukana Finanssialan etäTETissä!

Danske Bank on mukana suurta kiinnostusta herättäneessä valtakunnallisessa Finanssialan etäTETissä. Finanssialan etäTETiin huhtikuulle on ilmoittautunut melkein 300 opiskelijaa ympäri Suomea. Finanssialan etäTETistä nuoret saavat arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia sekä tutustuvat vastuullisesti etänä finanssialaan ja yleisesti työelämään.

EtäTET, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Uusi etäkesätyömalli!

Kesätyöpaikkojen määrä romahti vuonna 2020. Koronakriisin seurauksena tuhannet nuoret jäivät ilman kesätyö- tai TET-paikkaa. Tilanne tulee vaikuttamaan myös tuleviin kesätyö- ja TET-harjoittelupaikkoihin, joten jokainen tarjottu etäkesätyö tai etäTET-jakso on merkittävä.

Artikkeli, EtäTET, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Varma on mukana Finanssialan etäTET:issä!

Työeläkevakuutusyhtiö Varma on yksi finanssialan yrityksistä, joka on mukana valtakunnallisessa Finanssialan etäTET:issä. Varma haluaa olla edelläkävijänä mukana tarjoamassa nuorille arvokkaita työelämäkokemuksia ja jakaa tietoa nuorille sekä omasta yrityksestään että yleisesti finanssialasta.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Finanssialan valtakunnallinen etäTET-viikko keväällä!

TATin ja Oikotien kehittämää, toimialojen käyttöön suunnattua EtäTET-mallia kokeillaan ensimmäistä kertaa huhtikuussa. Mallin ottaa käyttöön Finanssiala, joka toteuttaa kokonaan etänä tapahtuvan työelämään tutustumisjakson. Viikon kestävälle jaksolle voivat osallistua yläkoululaiset ympäri Suomea.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu