Miten haen TET-jaksolle?

 

Etsitkö TET-paikkaa? Tapoja etsiä TET-paikkoja on useita. Voit kysellä tutuilta aikuisilta, tutustua eri toimialoihin vaikka kunkoululoppuu.fi sivuston kautta tai tekemällä Ammatinvalintatestin. Etsi hakukoneella TET-paikkoja, ota yhteyttä eri yrityksiin menemällä paikan päälle, puhelimitse tai sähköpostilla. Voit keskittyä etsimään paikkoja lähialueeltasi, mutta mikään ei estä sinua menemästä kauemmaksikin TET-harjoitteluun.

 

Ohjeet, miten hakea TET-jaksolle:

 

  • Pohdi millaiseen työpaikkaan haluaisit TET-jaksolle. Millainen työ sinua kiinnostaa? Mitä haluaisit oppia? TET-jakso on mahdollisuus tutustua kiinnostavaan alaan ja saada kontakteja tulevaisuutta varten. TET-paikan kautta voi saada myös kesätöitä.
  • Tee itsellesi lista vaihtoehtoisista TET-paikoista, joihin aiot hakea. Ensimmäinen vaihtoehto ei aina tärppää, mutta aktiivinen hakija palkitaan lopulta! Kannattaa myös olla ajoissa liikkeellä. Halutuimmat TET-paikat napataan jo pari kuukautta ennen.
  • Soita haluamaasi työpaikkaan ja lähetä perään sähköpostilla hakemuksesi. Soittamalla osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Samalla voit kysellä mahdollisista työtehtävistä ja ylipäänsä varmistaa, että voit lähettää yritykseen hakemuksesi. Hakemuksen kirjoittamiseen voit lukea vinkkejä täältä.
  • Voit erottua muista hakijoista tekemällä videohakemuksen. Kerro lyhyellä 1-2min videolla kuka olet ja mistä koulusta, milloin TET-jakso on, missä olet hyvä, harrastuksesi ja osaamisesi. Kerro miksi hait juuri kyseiseen yritykseen TET-paikkaa. Muista lisätä yhteistietosi. Katso video video-cvn teosta.
  • Jos saat kutsun haastatteluun, valmistaudu tapaamiseen huolella. Tutustu yritykseen ja mieti, mitä vastaat haastattelukysymyksiin. Selvitä reitti työpaikalle ja ole ajoissa. Tiukka kädenpuristus ja silmiinkatsominen käteltäessä vievät pidemmälle kuin kuvittelet!
  • Lataa ilmainen Duunikoutsi-sovellus! Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat TET-jaksolle tai kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut TET-jaksolle ja kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä  TET-hakemus ja kesätyöhakemus sekä CV, mistä TET-paikkoja ja kesätöitä löytää. Lue lisää Duunikoutsista ja lataa sovellus Google play tai Apple Storesta.

 

Katso video: Miten haen TET-jaksolle?

Artikkeli, Duunikoutsi, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Duunikoutsi-opetuspaketti nuoren ohjaamisen tueksi

Talous ja nuoret TATin vuonna 2019 kehittämä Duunikoutsi-mobiilisovellus on työelämävalmentaja, jonka avulla nuori oppii...

Artikkeli, Duunikoutsi, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Duunikoutsi-sovelluksesta käytännön apua työnhakuun. Lukiolainen Viivi Mauno vinkkaa, miten saada sovelluksesta kaikki irti

Duunikoutsi on nuorille suunnattu mobiilisovellus, joka auttaa nuorta työelämätaitojen kartuttamisessa, työhakemuksen tekemisessä ja tuoreen...

Artikkeli, TET-kokemus

Uusi etäTET – mistä on kyse?

EtäTET-jakso on työelämään tutustumisjakso joka suoritetaan etänä. Uusi etäTET antaa mahdollisuuden suorittaa TET-jakson joko täysin etänä tai osittain etänä sekä fyysisesti työpaikalla ollen.

Artikkeli, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Nuori, hallitse työelämän pelisäännöt!

Oletpa sitten aloittamassa kesätyötä tai TET-harjoittelua, ota haltuun työelämän pelisäännöt eli ohjeet työntekosi tueksi. Ensimmäinen työpäivä ja sen aikana saadut mielikuvat vaikuttavat koko työjaksosi ajan.

Artikkeli, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Muista nämä asiat, kun haet töitä!

Haku moniin kesätyöpaikkoihin on jo käynnissä. Kokosimme tähän artikkeliin vinkkejä työnhaun tueksi. Onnea työnhakuun!

Artikkeli, Duunikoutsi, Kesätyökokemus, TET-kokemus, Uutinen

Kesätyötaidot löytyvät kännykästä. Uusi Duunikoutsi-app ladattavissa!

Nuori, jännitätkö työhaastattelua? Mietitkö, miten valmistautua TET-jaksolle? Entä oletko pohtinut, missä asioissa olet hyvä? Tunnistatko vahvuutesi? Ei hätää, apu löytyy nyt kännykästäsi!

Artikkeli, TET-kokemus

Muista nämä asiat, kun haet TET-paikkaa!

Miten hakea TET-jaksolle? Nuoren kannattaa reippaasti hakea TET-paikkaa joko soittamalla tai menemällä paikan päälle kyselemään TET-paikkaa.

Artikkeli, TET-kokemus

Kesätyö TET-paikan kautta

Kevään TET-jaksot ovat monissa kouluissa käynnissä ja se onkin nuorille hyvä tilaisuus tiedustella työnantajalta...


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu