Tapoja etsiä TET-paikkoja on useita. Voit kysellä tutuilta aikuisilta, tutustua eri toimialoihin vaikka kunkoululoppuu.fi sivuston kautta tai tekemällä Ammatinvalintatestin. Etsi hakukoneella TET-paikkoja, ota yhteyttä eri yrityksiin menemällä paikan päälle, puhelimitse tai sähköpostilla. Voit keskittyä etsimään paikkoja lähialueeltasi, mutta mikään ei estä sinua menemästä kauemmaksikin TET-harjoitteluun.

  • Pohdi millaiseen työpaikkaan haluaisit TET-jaksolle. Millainen työ sinua kiinnostaa? Mitä haluaisit oppia? TET-jakso on mahdollisuus tutustua kiinnostavaan alaan ja saada kontakteja tulevaisuutta varten. TET-paikan kautta voi saada myös kesätöitä.
  • Tee itsellesi lista vaihtoehtoisista TET-paikoista, joihin aiot hakea. Ensimmäinen vaihtoehto ei aina tärppää, mutta aktiivinen hakija palkitaan lopulta! Kannattaa myös olla ajoissa liikkeellä. Halutuimmat TET-paikat napataan jo pari kuukautta ennen.
  • Soita haluamaasi työpaikkaan ja lähetä perään sähköpostilla hakemuksesi. Soittamalla osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Samalla voit kysellä mahdollisista työtehtävistä ja ylipäänsä varmistaa, että voit lähettää yritykseen hakemuksesi. Hakemuksen kirjoittamiseen voit lukea vinkkejä täältä.
  • Voit erottua muista hakijoista tekemällä videohakemuksen. Kerro lyhyellä 1-2min videolla kuka olet ja mistä koulusta, milloin TET-jakso on, missä olet hyvä, harrastuksesi ja osaamisesi. Kerro miksi hait juuri kyseiseen yritykseen TET-paikkaa. Muista lisätä yhteistietosi. Katso video video-cvn teosta.
  • Jos saat kutsun haastatteluun, valmistaudu tapaamiseen huolella. Tutustu yritykseen ja mieti, mitä vastaat haastattelukysymyksiin. Selvitä reitti työpaikalle ja ole ajoissa. Tiukka kädenpuristus ja silmiinkatsominen käteltäessä vievät pidemmälle kuin kuvittelet!