Miten haen TET-jaksolle?

 

Etsitkö TET-paikkaa? Tapoja etsiä TET-paikkoja on useita. Voit kysellä tutuilta aikuisilta, tutustua eri toimialoihin vaikka kunkoululoppuu.fi sivuston kautta tai tekemällä Ammatinvalintatestin. Etsi hakukoneella TET-paikkoja, ota yhteyttä eri yrityksiin menemällä paikan päälle, puhelimitse tai sähköpostilla. Voit keskittyä etsimään paikkoja lähialueeltasi, mutta mikään ei estä sinua menemästä kauemmaksikin TET-harjoitteluun.

 

Ohjeet, miten hakea TET-jaksolle:

 

  • Pohdi millaiseen työpaikkaan haluaisit TET-jaksolle. Millainen työ sinua kiinnostaa? Mitä haluaisit oppia? TET-jakso on mahdollisuus tutustua kiinnostavaan alaan ja saada kontakteja tulevaisuutta varten. TET-paikan kautta voi saada myös kesätöitä.
  • Tee itsellesi lista vaihtoehtoisista TET-paikoista, joihin aiot hakea. Ensimmäinen vaihtoehto ei aina tärppää, mutta aktiivinen hakija palkitaan lopulta! Kannattaa myös olla ajoissa liikkeellä. Halutuimmat TET-paikat napataan jo pari kuukautta ennen.
  • Soita haluamaasi työpaikkaan ja lähetä perään sähköpostilla hakemuksesi. Soittamalla osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Samalla voit kysellä mahdollisista työtehtävistä ja ylipäänsä varmistaa, että voit lähettää yritykseen hakemuksesi. Hakemuksen kirjoittamiseen voit lukea vinkkejä täältä.
  • Voit erottua muista hakijoista tekemällä videohakemuksen. Kerro lyhyellä 1-2min videolla kuka olet ja mistä koulusta, milloin TET-jakso on, missä olet hyvä, harrastuksesi ja osaamisesi. Kerro miksi hait juuri kyseiseen yritykseen TET-paikkaa. Muista lisätä yhteistietosi. Katso video video-cvn teosta.
  • Jos saat kutsun haastatteluun, valmistaudu tapaamiseen huolella. Tutustu yritykseen ja mieti, mitä vastaat haastattelukysymyksiin. Selvitä reitti työpaikalle ja ole ajoissa. Tiukka kädenpuristus ja silmiinkatsominen käteltäessä vievät pidemmälle kuin kuvittelet!
  • Lataa ilmainen Duunikoutsi-sovellus! Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat TET-jaksolle tai kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut TET-jaksolle ja kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä  TET-hakemus ja kesätyöhakemus sekä CV, mistä TET-paikkoja ja kesätöitä löytää. Lue lisää Duunikoutsista ja lataa sovellus Google play tai Apple Storesta.

 

Katso video: Miten haen TET-jaksolle?

Artikkeli, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Nuori, hallitse työelämän pelisäännöt!

Oletpa sitten aloittamassa kesätyötä tai TET-harjoittelua, ota haltuun työelämän pelisäännöt eli ohjeet työntekosi tueksi. Ensimmäinen työpäivä ja sen aikana saadut mielikuvat vaikuttavat koko työjaksosi ajan.

Artikkeli, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Muista nämä asiat, kun haet töitä!

Haku moniin kesätyöpaikkoihin on jo käynnissä. Kokosimme tähän artikkeliin vinkkejä työnhaun tueksi. Onnea työnhakuun!

Artikkeli, Kesätyökokemus, TET-kokemus, Uutinen

Kesätyötaidot löytyvät kännykästä. Uusi Duunikoutsi-app ladattavissa!

Nuori, jännitätkö työhaastattelua? Mietitkö, miten valmistautua TET-jaksolle? Entä oletko pohtinut, missä asioissa olet hyvä? Tunnistatko vahvuutesi? Ei hätää, apu löytyy nyt kännykästäsi!

Artikkeli, TET-kokemus

Muista nämä asiat, kun haet TET-paikkaa!

Miten hakea TET-jaksolle? Nuoren kannattaa reippaasti hakea TET-paikkaa joko soittamalla tai menemällä paikan päälle kyselemään TET-paikkaa.

Artikkeli, TET-kokemus

Kesätyö TET-paikan kautta

Kevään TET-jaksot ovat monissa kouluissa käynnissä ja se onkin nuorille hyvä tilaisuus tiedustella työnantajalta...

TET-kokemus

Konkari vinkkaa: työelämäkokemusta TET-jaksolta

Työelämään tutustumisjakso eli TET-jakso on upea mahdollisuus kurkistaa työelämään. Silloin voi päästä paikkoihin, joihin...

TET-kokemus

Osallistu kunkoululoppuu.fi TET-videolle!

Haluaisitko kertoa omasta TET-kokemuksestasi? Julkaisemme vuoden 2019 kymmeniä videoita eri TET-malleista, ja haluaisimme sinut mukaan. Täytä lomakkeeseen tietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

TET-kokemus

Sennin TET-jakso TATissa

15-vuotias Senni Laitila kertoo videolla TET-harjoittelustaan TATissa. Mitä kaikkea Senni pääsikään tekemään ja minkälaisia työelämätaitoja TET-jakson aikana voi oppia? Katso video ja lue lisää!