Miten haen TET-jaksolle?

 

Etsitkö TET-paikkaa? Tapoja etsiä TET-paikkoja on useita. Voit kysellä tutuilta aikuisilta, tutustua eri toimialoihin vaikka kunkoululoppuu.fi sivuston kautta tai tekemällä Ammatinvalintatestin. Etsi hakukoneella TET-paikkoja, ota yhteyttä eri yrityksiin menemällä paikan päälle, puhelimitse tai sähköpostilla. Voit keskittyä etsimään paikkoja lähialueeltasi, mutta mikään ei estä sinua menemästä kauemmaksikin TET-harjoitteluun.

 

Ohjeet, miten hakea TET-jaksolle:

 

  • Pohdi millaiseen työpaikkaan haluaisit TET-jaksolle. Millainen työ sinua kiinnostaa? Mitä haluaisit oppia? TET-jakso on mahdollisuus tutustua kiinnostavaan alaan ja saada kontakteja tulevaisuutta varten. TET-paikan kautta voi saada myös kesätöitä.
  • Tee itsellesi lista vaihtoehtoisista TET-paikoista, joihin aiot hakea. Ensimmäinen vaihtoehto ei aina tärppää, mutta aktiivinen hakija palkitaan lopulta! Kannattaa myös olla ajoissa liikkeellä. Halutuimmat TET-paikat napataan jo pari kuukautta ennen.
  • Soita haluamaasi työpaikkaan ja lähetä perään sähköpostilla hakemuksesi. Soittamalla osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Samalla voit kysellä mahdollisista työtehtävistä ja ylipäänsä varmistaa, että voit lähettää yritykseen hakemuksesi. Hakemuksen kirjoittamiseen voit lukea vinkkejä täältä.
  • Voit erottua muista hakijoista tekemällä videohakemuksen. Kerro lyhyellä 1-2min videolla kuka olet ja mistä koulusta, milloin TET-jakso on, missä olet hyvä, harrastuksesi ja osaamisesi. Kerro miksi hait juuri kyseiseen yritykseen TET-paikkaa. Muista lisätä yhteistietosi. Katso video video-cvn teosta.
  • Jos saat kutsun haastatteluun, valmistaudu tapaamiseen huolella. Tutustu yritykseen ja mieti, mitä vastaat haastattelukysymyksiin. Selvitä reitti työpaikalle ja ole ajoissa. Tiukka kädenpuristus ja silmiinkatsominen käteltäessä vievät pidemmälle kuin kuvittelet!
  • Lataa ilmainen Duunikoutsi-sovellus! Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat TET-jaksolle tai kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut TET-jaksolle ja kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä  TET-hakemus ja kesätyöhakemus sekä CV, mistä TET-paikkoja ja kesätöitä löytää. Lue lisää Duunikoutsista ja lataa sovellus Google play tai Apple Storesta.

 

Katso video: Miten haen TET-jaksolle?

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordean etäTET-päivän kantavana teemana oli vastuullinen tulevaisuus

Suomen historian ensimmäinen koko toimialan kattava etäTET-viikko 19.4.-23.4. päättyi Nordean päivään. Etänä suoritettava työelämään tutustumisjakso eli etäTET kokosi Teamsin välityksellä 200 nuorta ympäri Suomen oppimaan finanssialasta ja sen yrityksistä. Osallistujia oli aina Kittilästä pääkaupunkiseudulle asti, mikä onkin mahdollistanut työelämään tutustumisen myös sellaisille paikkakunnille, jossa on ollut vaikeaa järjestää TET-paikkoja nuorille.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Varman päivänä pohdittiin tulevaisuuden työelämää ja työkulttuuria

Historiallinen finanssialan yhteinen etäTET-jakso kokosi huhtikuun lopulla nuoret yhteen finanssialan etäTETiin asuinpaikasta riippumatta aina pääkaupunkiseudulta Lappiin. Mukana oli yläkoululaisia sekä lukion ensimmäisellä opiskelevia ja viikon ohjelma jaettiin viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

OP Ryhmän etäTET-päivänä pohdittiin omia taloudellisia unelmia

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty finanssiala toimialan yhteinen etäTET kokosi viikolla 16 nuoret finanssialan TET-harjoitteluun asuinpaikasta riippumatta aina pääkaupunkiseudulta Lappiin. Mukana oli yläkoululaisia ja lukion ensimmäisellä opiskelevia. Viikon ohjelma jaettiin viiden eri toimijan kesken, jotka olivat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP Ryhmä ja Nordea.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Finanssialalla on monenlaisia töitä monenlaisille osaajille!

Finanssiala tarjosi ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma oli jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Rahanpesu herätti kysymyksiä Danske Bankin etäTET-päivässä

Finanssiala tarjosi ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma oli jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Historiallinen finanssialan etäTET viikko alkoi tänään!

Finanssiala ry tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustuisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille. Viikon mittaisen etäTETin aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua finanssialan erilaisiin työpaikkoihin ja kartuttaa työelämätaitoja. 200 osallistujaa pääsee tutustumaan toimialaan ja sen työpaikkoihin, asuinpaikastaan riippumatta.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET

OP mukana mahdollistamassa nuorille tärkeitä työelämäkokemuksia!

OP Ryhmä on yksi finanssialan yrityksistä, jotka yhdistävät voimansa viikolla 16 ja tarjoavat sadoille nuorille ympäri Suomea arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordea mukana Finanssialan yhteisessä etäTETissä!

Nordea haluaa luoda nuorille uskoa parempaan huomiseen näin poikkeusaikoina ja on yksi Finanssialan yrityksistä, joka on mukana valtakunnallisessa etäTET:issä huhtikuussa viikolla 16.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu