Tapoja etsiä TET-paikkoja on useita. Voit kysellä tutuilta aikuisilta, tutustua eri toimialoihin vaikka kunkoululoppuu.fi sivuston kautta tai tekemällä Ammatinvalintatestin. Etsi hakukoneella TET-paikkoja, ota yhteyttä eri yrityksiin menemällä paikan päälle, puhelimitse tai sähköpostilla. Voit keskittyä etsimään paikkoja lähialueeltasi, mutta mikään ei estä sinua menemästä kauemmaksikin TET-harjoitteluun.

  • Pohdi millaiseen työpaikkaan haluaisit TET-jaksolle. Millainen työ sinua kiinnostaa? Mitä haluaisit oppia?
  • Tee itsellesi lista vaihtoehtoisista TET-paikoista, joihin aiot hakea. Ensimmäinen vaihtoehto ei aina tärppää, mutta aktiivinen hakija palkitaan lopulta!
  • Soita haluamaasi työpaikkaan ja lähetä perään sähköpostilla hakemuksesi. Soittamalla osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Samalla voit kysellä mahdollisista työtehtävistä ja ylipäänsä varmistaa, että voit lähettää yritykseen hakemuksesi.
  • Jos saat kutsun haastatteluun, valmistaudu tapaamiseen huolella. Tutustu yritykseen ja mieti, mitä vastaat haastattelukysymyksiin. Selvitä reitti työpaikalle ja ole ajoissa. Tiukka kädenpuristus ja silmiinkatsominen käteltäessä vievät pidemmälle kuin kuvittelet!