TET-tehtäviä: biologia

TET-jaksolle voi valmistautua yläkoulussa myös biologian tunneilla. Tältä sivulta löydät tehtäviä ja tietoa biologian tunteja varten. Seuraavien tehtävien tarkoitus on herättää ajatuksia siitä, miten työpaikalla otetaan ympäristön kestävä kehitys huomioon.

 

Tehtävät:

TUTKI: Miten työpaikalla otetaan huomioon ympäristöystävällisyys? Tarkkaile esim. materiaaleja, kierrätystä, sähkönkäyttöä ja työntekijöiden liikkumista työpaikalle.

TOIMI: Kirjaa ja ota kuvia kohteista ja asioista, joissa työpaikka huolehtii ympäristöystävällisyydestä. Voit käyttää kuvasi läpi ohjaajasi kanssa. Muista kysyä kuvauslupa!

OIVALLA: Mieti, miten sinä otat huomioon elämässäsi ympäristön kestävän kehityksen huomioon?

 

Neljä tapaa käyttää TET-tehtäviä eri oppiaineissa:

  1. Tehtävät voi halutessaan kopioida toiselle alustalle. Opettajien apumateriaalin löydät täältä. Opettajien apumateriaalissa ohjeita siihen, miten tehtäviä voi käydä läpi eri oppiaineissa TET-jakson jälkeen.
  2. Tulosta koko TÖIHIN SIITÄ! -opas täältä. Opas on suunniteltu vihkomuotoiseksi. Jos tulostimesi ominaisuudet sallivat, valitse tulostimen asetuksista seuraavat: Sivukoko A4 : Sovita sivukoko : Vihkotulostus (Booklet) : Taitto+satulanidonta.
  3. Lataa sähköisesti täytettävä TÖIHIN SIITÄ! -opas tästä.
  4. Oppaan englanninkielinen (in English) versio löytyy täältä sekä sähköisesti täytettävänä versiona.

 

Muiden oppiaineiden TET-tehtäviä löydät:

Oppilaanohjaus

Äidinkieli ja suomen kieli

Vieraat kielet

Terveystieto

Yhteiskuntaoppi

Matematiikka

Liikunta

Yrittäjyys

 

Opas on tuotettu osana ESR-rahoitteista LUODE-hanketta. Tutustu lisää täältä.