InnoTET

TET-jaksolla on perinteisesti lähdetty yksin etsimään mieleistä työpaikkaa. Tulevaisuuden työelämässä yksi tärkeimmistä taidoista on kuitenkin yhteistyö ja projektien tekeminen yhdessä muiden kanssa. InnovaatioTET eli InnoTET auttaa kehittämään näitä taitoja; voit lähteä TET-jaksolle yhdessä luokkakaverisi kanssa 2-4 hengen ryhmässä toteuttamaan valitsemallenne työpaikalle innovaatioprosessia!

 

  • Saavutte yhtenä tiiminä työpaikalle tekemään innovaatioprojektia 2-4 hengen ryhmässä.
  • InnoTET-jakson voi tehdä joku yläkoulussa tai lukion TET-jaksolla.
  • Olette opetelleet tekemään ryhmässä uudenlaisen innovaatioprosessin jo koulussa. Siinä etsitään ryhmässä jokin kehittämiskohde, ideoidaan ratkaisuehdotuksia ja kokeillaan ainakin yhtä näistä ehdotuksista käytännössä.
  • Työpaikalla sovitaan yhdessä työnantajan kanssa kehityskohde, voitte keksiä sen itse tai työnantajalla voi olla jo sopiva projekti mielessä
  • Esimerkkejä kehityskohteista ovat mm. kaupan joku tietty osasto, yrityksen nettisivut, päiväkodin joku toiminto tai tila
  • Ryhmälle annetaan viikko-ohjelma, jonka mukaan prosessi toteutetaan: tarkkailkaa ja kirjatkaa ylös, mitä kehitystarpeita näette valitsemassanne kehityskohteessa
  • Viikon aikana päädytte yhdessä ratkaisuehdotukseen, jonka esittelette työnantajalle ja mahdollisuuksien mukaan pääsette vielä kokeilemaan sitä käytännössä
  • Prosessin aikana hyödynnetään omia vahvuuksia uuden luomisessa
  • Ajatuksena ei ole pelkästään oppia mitä työpaikalla nyt jo on, vaan pyrkiä luomaan sinne jotain uutta!

Esimerkki innovaatioprosessin toteuttamisesta

Maanantai –Tiistai
Tutustutaan yritykseen ja sen toimintaan, nähdään eri ammatteja

Keskiviikko-torstai
Keksitään kehityskohde, innovaatioprosessin aihe
Ideoidaan eri vaihtoehtoja
Kokeillaan niitä käytännössä ja vastaanotetaan palautetta
Valmistellaan esitys

Perjantai
Prosessin esittely ja jatkotoimenpiteet

InnoTET-jaksolla voitte oppia mm. seuraavia taitoja:

 • Yhteistyötaitoja
 • Kommunikaatiotaitoja
 • Projektilähtöistä työskentelyä
 • Ongelman ratkaisutaitoja
 • Luovuutta

Katso videolta, minkälainen oli Töölön yhteiskoulun opiskelijoiden InnoTET viikko Nordeassa. 

Lisätietoja InnoTET-jaksosta: Anssi Tuulenmäki, 050-3819772, anssi.tuulenmaki@mindustry.fi

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordean etäTET-päivän kantavana teemana oli vastuullinen tulevaisuus

Suomen historian ensimmäinen koko toimialan kattava etäTET-viikko 19.4.-23.4. päättyi Nordean päivään. Etänä suoritettava työelämään tutustumisjakso eli etäTET kokosi Teamsin välityksellä 200 nuorta ympäri Suomen oppimaan finanssialasta ja sen yrityksistä. Osallistujia oli aina Kittilästä pääkaupunkiseudulle asti, mikä onkin mahdollistanut työelämään tutustumisen myös sellaisille paikkakunnille, jossa on ollut vaikeaa järjestää TET-paikkoja nuorille.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Varman päivänä pohdittiin tulevaisuuden työelämää ja työkulttuuria

Historiallinen finanssialan yhteinen etäTET-jakso kokosi huhtikuun lopulla nuoret yhteen finanssialan etäTETiin asuinpaikasta riippumatta aina pääkaupunkiseudulta Lappiin. Mukana oli yläkoululaisia sekä lukion ensimmäisellä opiskelevia ja viikon ohjelma jaettiin viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

OP Ryhmän etäTET-päivänä pohdittiin omia taloudellisia unelmia

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty finanssiala toimialan yhteinen etäTET kokosi viikolla 16 nuoret finanssialan TET-harjoitteluun asuinpaikasta riippumatta aina pääkaupunkiseudulta Lappiin. Mukana oli yläkoululaisia ja lukion ensimmäisellä opiskelevia. Viikon ohjelma jaettiin viiden eri toimijan kesken, jotka olivat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP Ryhmä ja Nordea.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Finanssialalla on monenlaisia töitä monenlaisille osaajille!

Finanssiala tarjosi ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma oli jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Rahanpesu herätti kysymyksiä Danske Bankin etäTET-päivässä

Finanssiala tarjosi ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille 19.4.-23.4. Viikon ohjelma oli jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana olivat Finanssiala ry, Danske Bank, OP ryhmä, Varma ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Historiallinen finanssialan etäTET viikko alkoi tänään!

Finanssiala ry tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustuisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille. Viikon mittaisen etäTETin aikana nuorilla on mahdollisuus tutustua finanssialan erilaisiin työpaikkoihin ja kartuttaa työelämätaitoja. 200 osallistujaa pääsee tutustumaan toimialaan ja sen työpaikkoihin, asuinpaikastaan riippumatta.

Ammattiesittely, EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET

OP mukana mahdollistamassa nuorille tärkeitä työelämäkokemuksia!

OP Ryhmä on yksi finanssialan yrityksistä, jotka yhdistävät voimansa viikolla 16 ja tarjoavat sadoille nuorille ympäri Suomea arvokkaita ensimmäisiä työelämäkokemuksia.

EtäTET, Finanssiala, Finanssialan etäTET, TET-kokemus

Nordea mukana Finanssialan yhteisessä etäTETissä!

Nordea haluaa luoda nuorille uskoa parempaan huomiseen näin poikkeusaikoina ja on yksi Finanssialan yrityksistä, joka on mukana valtakunnallisessa etäTET:issä huhtikuussa viikolla 16.


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu