Tiiminä TATissa!

| TET-kokemus

Polku omaan elämään -hankkeen (POE) myötä TATissa oli lokakuussa ryhmä tettiläisiä Vantaan Lehtikuusen koulusta toteuttamassa innovaatioprosessia.

POE kehittää uudenlaista työelämään tutustumisen jaksoa eli TET-jaksoa. Sen tavoitteena on tukea yläkouluikäisiä nuoria oman näköisen ja mielekkään elämän rakentamisessa. Vantaalainen Lehtikuusen koulu oli hankkeen ensimmäinen pilottikoulu. InnovaatioTET on POE:n uusi malli, jossa työpaikalle lähdetään toteuttamaan innovaatioprosessia viikon aikana.

Työpaikalla käydään läpi uuden luomisen projekti, jota harjoitellaan jo koulussa ennen TET-jaksolle lähtöä. TATissa TET-jaksolla olleet 8.- ja 9.-luokkalaiset Sara, Markus ja Sajjad valitsivat innovaatioprosessin kohteeksi Kunkoululoppuu.fi sivuston, ja erityisesti sen TET-jaksosta kertovat sivut. Nuoret halusivat luoda uutta ja jättää konkreettisen jäljen sivustolle: siksi he päätyivät tekemään videon omasta TET-kokemuksestaan.

Video on toteutettu täysin itse tettiläisten toimesta konseptoinnista kuvaukseen ja editointiin saakka. TATin asiantuntija avusti koululaisia videon teknisessä toteuttamisessa, neuvomalla miten kameraa käytetään ja miten editointiohjelmisto toimii.  Videolla Sara ja Markus kertovat siitä millaista oli tulla tuntemattomaan työpaikkaan TET-jaksolle ja mitä haasteita se toi mukanaan.