Tradenomiksi kansainväliseen työympäristöön Lapin ammattikorkeakoulusta

| Lapin ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

Nina Niskala, International Business (BBA), Lapin ammattikorkeakoulu

Opiskelen nyt toista vuottani tradenomiksi Lapin Ammattikorkeakoulun International Business -koulutusohjelmassa. Hain tänne, koska halusin oppia työskentelemään eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja parantaa samalla englannin kielen taitoani. Haaveilen urasta kansainvälisessä työympäristössä.

Opintojen alussa jännitin englannin puhumista. Se oli kuitenkin turhaa, sillä kielitaito vahvistuu nopeasti ja opiskelu sujuu hyvin vaikka ei olisi englantia aiemmin paljoa käyttänytkään. Tärkeintä on olla avoin, ahkera ja ennakkoluuloton, sillä pääsee jo pitkälle.

Opintoihini kuuluu niin taloushallintoa, markkinointia kuin projektien suunnitteluakin. Meiltä valmistuneet voivat toimia esimerkiksi markkinointi- tai projektipäälliköinä kansainvälisissä työympäristöissä.

Koulussa tehdään paljon projekteja yhteistyössä yritysten kanssa. Ne ovatkin opintojen parhaimpia puolia. Koulutus on monipuolista ja antaa todella hyvät eväät tulevaan työelämään. Myös yrittäjyyteen kannustetaan.

Rovaniemi on opiskelijakaupunki ja täällä on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Keskusta on vain parin kilometrin päässä kampukselta, ja kulkuyhteydet muualle Suomeen ovat hyvät ja monipuoliset.


 

International Business -koulutuksessa opiskellaan liiketalouden monipuoliseksi asiantuntijaksi englanninkielellä. Yrittäjämäinen toimintatapa ja projektiosaaminen korostuvat opinnoissa. Liiketoiminnan tiedot ja taidot tulevat tutuiksi markkinoinnin, taloushallinnon, yritysjuridiikan, yritysviestinnän ja tietotekniikan osalta. Tradenomiksi voi opiskella myös Business Information Technology -koulutuksessa.

Lue lisää Lapin ammattikorkeakoulusta!

lapinamk

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lapin AMK:n kanssa.