TTY takaa ainutlaatuisen yhteishengen

| Opiskelijaesittely, Tampereen teknillinen yliopisto

Jussi-Pekka Teini, 26, sähkötekniikan opiskelija

”Me opiskelijat teemme paljon yhdessä, kaikki otetaan mukaan ja kaveria autetaan aina.”

ABINA

Pohdin abivuonna, että hakisinko opiskelemaan historiaa vai tekniikkaa. Valitsin tekniikan enkä ole katunut. Mietin abina, että riittääkö osaamiseni alalle. Olin lukenut pitkän matematiikan ja fysiikan, ja ne ovat antaneet tarpeeksi valmiuksia. Pätevyys riittää, kun jaksaa vain tehdä töitä – ei tarvitse olla mikään erityisnero. Abina en osannut odottaa tekniikan opiskeluista mitään erityistä, mutta nyt kokeneempana voin sanoa, että opiskeluaika on ollut oikein sujuvaa ja mielenkiintoista.

YLIOPISTOSSA

Yliopistomme on ainut Suomessa, jossa on pelkkiä teekkareita. Meillä vallitsee ainutlaatuinen yhteishenki. Porukka on omalaatuista. Vuorovaikutus on välitöntä ja tunnelma on hyvä. Me opiskelijat teemme paljon yhdessä, kaikki otetaan mukaan ja kaveria autetaan aina. Harrastusmahdollisuuksia on roolipelaamisesta amerikkalaiseen jalkapalloon – mitä ei ole, voidaan luoda. Tilat ovat modernit aina isosta liikuntahallista musiikinharrastajien treenikämppiin. Koko ajan on tekemistä ja tapahtumia.

TÖISSÄ

Valmistun vuoden sisällä. Itselläni opiskelut ovat hiukan venyneet, kun olen toiminut myös ylioppilaskunnan hallituksessa opiskelijoiden äänenä vastaamassa koulutuspolitiikasta. Työllisyysnäkymät ovat alallamme äärimmäisen hyvät, myös vastavalmistuneet työllistyvät hyvin. Olen tehnyt opiskelujen ohessa hiukan hommia talon ulkopuolelle sekä ollut myös alan kesätöissä. Valmistuttuani minulla on tavoitteena jäädä yliopistolle tutkijaksi ja tähdätä jatko-opiskelijana väitöskirjaan ja tohtorin tutkintoon.

tampbanner

Teksti: Marju Hulttinen
Kuvat: Rami Marjamäki