Tulevaisuus tarvitsee fysiikkaa – Itä-Suomen yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opetus ja koulutus, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Jenni Silvennoinen
Aineenopettaja ja luokanopettaja, matematiikka,
fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede
Itä-Suomen yliopisto
Joensuu

Opettajana haluaisin päästä motivoimaan nuoria fysiikan opiskeluun. Luonnontieteellistä osaamista tarvitaan esimerkiksi teknologian ja teollisuuden aloilla.

Pääsin tutkinto-ohjelmaan sisään ylioppilastodistuksella. Opinnot olivat heti alussa mielenkiintoisia ja huomasin, että fysiikka ja opettaminen ovat minun juttujani. Opetus on monipuolista ja laadukasta. Jokaista kurssia vetää aiheeseen erikoistunut asiantuntija.

Fysiikan opinnot vievät mukanaan.

Haastavinta on ollut fysiikan teoria. Opiskelukavereista on ollut sen kanssa iso apu. Luemme tentteihin yhdessä ja teemme laskuharjoituksia aina porukalla. Myös opettajilta saa apua ja tukea.

Joensuu on hyvä opiskelijakaupunki. Täällä kaikki tarpeellinen on lähellä. Kaupungissa asuu paljon opiskelijoita, ja opiskelijaelämä on vilkasta.

Aineenopettaja, matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede

Aineenopettaja ja luokanopettaja, matematiikka, fysiikka, kemia. Meiltä valmistuvat opettajat menestyvät erinomaisesti työelämässä. Ainoana Suomessa tarjoamme sekä aineenopettajan että luokanopettajan kelpoisuuden antavan koulutusohjelman. Kaikista koulutusohjelmista voi edetä tohtoriopintoihin.

Matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu

Matematiikan opinnoissa voi suuntautua sekä matematiikan tutkimukseen että sen soveltamiseen eri sektoreilla. Fysiikan opinnoissa erikoistutaan tutkimaan ja ohjaamaan valon käyttäytymistä. Fotoniikka on tulevaisuuden ala, joka mahdollistaa työllistymisen tutkijaksi, liike-elämään tai teollisuuteen. Koulutus kemistiksi tai kemistitutkijaksi puolestaan mahdollistaa toimimisen asiantuntijana teollisuudessa, korkeakouluissa, eri hallinnon aloilla tai EU:n organisaatioissa. Kaikkiin tutkintoihin voi sisällyttää sivuaineita Itä-Suomen yliopiston runsaasta valikoimasta, mikä antaa erinomaisen pohjan asiantuntijatehtäviin. Koulutusohjelmista voi myös edetä tohtoriopintoihin.

www.uef.fi

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Teksti: Matleena Inget, Kuva: Anssi Tuononen