Tulevaisuuteen tähtäävää energiaa Savoniassa

| Opiskelijaesittely, Savonia-ammattikorkeakoulu

Lotta Kallström, 23, Energiatekniikan opiskelija

Tärkeä ominaisuus on utelias asenne uusia asioita kohtaan.

Abina

Itse asiassa en ollut lukiossa erityisen kiinnostunut opiskelusta, ja päätin pitää valmistumisen jälkeen välivuoden. Pääsin töihin paikkaan, jossa oli paljon insinööritaustaisia työntekijöitä ja sitä kautta innostuin lukemaan pääsykokeisiin. Energiatekniikan valitsin sen takia, että se vaikutti vahvasti tulevaisuuden alalta. Pääsykokeisiin valmistautumisessa auttoi lukion pitkän matematiikka sekä fysiikan ja kemian kurssit. Kun löytää itseään kiinnostavan alan, kannattaa jutella jonkun alalla työskentelevän kanssa. Itseäni se auttoi hahmottamaan työmahdollisuuksia.

Savoniassa

Mielestäni energiatekniikan opinnoissa on ollut parasta yhteistyössä yritysten kanssa tehtävät projektit, joita teemme yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa. Savoniasta saa hyvät perustiedot alalle ja meillä on painotettu opinnoissa tiedonhaun merkitystä. Kaikkea ei voi oppia koulun penkillä, mutta työelämään siirtymistä helpottaa kun tietää mistä löytää kulloinkin tarvittavan tiedon. Energiatekniikka sopii mielestäni kaikenlaisille tyypeille, mutta tärkeä ominaisuus on utelias asenne uusia asioita kohtaan. Ala on toki miesvaltainen mutta sitä ei kannata pelästyä.

Töissä

Olen suorittanut nyt kaksi kolmasosaa työharjoittelujaksoista. Ensimmäisessä harjoittelussa työskentelin suunnittelutoimistossa teknisenä avustajana ja toisen harjoittelun tein paperitehtaalla tuotantotyötehtävissä. Täältä Varkaudesta löytyy paljon sekä suuria että pieniä energiateollisuuden yrityksiä, jotka tarjoavat hyvin harjoittelupaikkoja. Toivon työskenteleväni tulevaisuudessa haastavissa, mahdollisesti kansainvälisissä tehtävissä, joissa pääsisin käyttämään kielitaitoani hyväksi. Savoniasta olen saanut hyvät eväät tulevia haasteita varten.

Katso video Lotan opiskelijatarinasta

 

SAVONIA_logo-300x80

Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelee lähes 7000 opiskelijaa Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonian tavoitteena on kouluttaa osaavia tekijöitä asiantuntija- ja esimiestehtäviin kuudella eri koulutusalalla. www.savonia.fi

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.