Tutustu kesän 2020 Kesäyrittäjä-kampanjan mentoreihin!

| Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen
Tämän kesän Kesäyrittäjä-kampanja on lähtenyt vauhdilla käyntiin Helsingissä, Oulussa ja Vantaalla. Vauhdin ovat mahdollistaneet kampanjan yhdeksän mentoria, jotka kesän aikana tukevat kesäyrittäjiä yritykseen liittyvissä asioissa: järjestävät monelaisia tapahtumia ja sparrauksia sekä pitävät yrittäjille henkilökohtaisia mentorointeja. Lue lisää Kesäyrittäjä-kampanjasta täältä.
Pidemmittä puheitta tutustutaan heihin!

 

Helsinki

 

Elli Jaakola
elli.jaakola@hel.fi

Mä olen Elli, yksi Helsingin porukan mentoreista. Opiskelen ensimmäistä vuotta kauppakorkeakoulussa Aalto-yliopistossa. Ennen kauppista olen opiskellut tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon. Ilmastoasiat on mulle supertärkeitä ja hainkin kauppikseen, koska haluan olla muuttamassa yritystoimintaa kestävämpään suuntaan. Haaveissa olisi tulevaisuudessa työskennellä vaateteollisuuden ympäristöongelmien parissa.

Harrastan musiikkia ja urheilua. Olen soittanut monta vuotta viulua, mutta nykyään nautiskelen musiikista pääosin ihan vaan kuuntelemalla. Tällä hetkellä harrastan urheilua lenkkeillen ja kotijumppia tekemällä. Viime syksynä löysin itsestäni sisäisen jumppahirmun!

Mentorina haluaisin olla helposti lähestyttävä ja kannustava. Mulle saa aina laittaa viestiä ja kysyä kaikkea, mikä askarruttaa. Odotan tosi innolla, että pääsen tutustumaan kesäyrittäjiin! Mulla on sellainen fiilis, että tästä kesästä tulee vielä tosi huippu!

 

 

 

Matti Lötjönen
matti.lotjonen@hel.fi

Mun nimi on Matti ja toimin mentorina Helsingissä, jonne olen muuttanut lähiaikoina.  Valmistuin keväällä kauppatieteiden kandidaatiksi ja jatkan maisteriopintoja syksyllä. Kauppiksen opinnoista uskon olevan hyötyä kesäyrittäjille: jaan mielellään vinkkejä ja tietoa liiketoiminnan eri osa-alueista!

Vapaa-ajalla aikaa menee paljon vapaaehtoisena järjestöalalla, mutta tykkään rentoutua esimerkiksi hyvien sarjojen kanssa. Minulle on tärkeää, että myös kesäyrittäjät löytävät balanssin yritystoiminnan, mahdollisten opintojen ja vapaa-ajan kanssa, sillä se on tärkeää oman jaksamisen kannalta.

Mentorina haluan luoda rennon ilmapiirin, jossa voi kertoa kaikista mielen päällä olevista asioista. Tyhmiä kysymyksiä ei ole! Odotankin innolla kaikkien kesäyrittäjien tapaamista.

 

 

 

Leevi Leivo
leevi.leivo@hel.fi

Olen Leevi ja mentoroin kesäyrittäjiä Helsingissä. Olen itse toiminut yrittäjänä puoli vuotta, joten odotan innolla, että pääsen jakamaan tuoreita kokemuksiani ja neuvojani kesäyrittäjille. Yrittäjänä jokainen päivä on harjoittelua ja virheiden tekemistä, mutta samalla oppii valtavan paljon.

Mentorina pyrin olemaan kuunteleva ja jokaisen yksilökohtaiset tarpeet huomioon ottava. Pyrin siihen, että otteeni on enemmän valmentava kuin opettava. Annan myös konkreettisia neuvoja, joita voi lähteä toteuttamaan päivä- tai viikkotasolla. Nämä ovat mielestäni tärkeitä asioita!

Opiskelen Helsingin yliopistossa valtiotieteitä, joista minulla on takana kolmen vuoden opinnot. Olen myös kotoisin Helsingistä, joten koen olevani paljasjalkainen stadilainen. Vapaa-ajallani harrastan salibandya, podcasteja ja seuraan aktiivisesti yhteiskunnallista keskustelua. Yhteiskunnan asioista perillä oleminen onkin myös yrittäjille todella tärkeää, etenkin näin poikkeusaikoina. Kesä on lähtenyt todella hyvin käyntiin ja odotan innolla myös loppukesän tapahtumia.

 

Vantaa

 

Tiiu Nurkka
tiiu.nurkka@vantaa.fi

Olen Tiiu ja toimin mentorina Vantaan tiimissä. Valmistuin tänä keväänä kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. Opintojen myötä kiinnostuin ohjausalasta ja nyt onkin ihan huippua olla mentorin roolissa mukana tässä kampanjassa.

Vapaa-ajalla harrastan lenkkeilyä sekä muuta liikuntaa. Viihdyn parhaiten ulkoilmassa eri aktiviteettien parissa. Eritysesti metsäretkillä pääsen kunnolla irti arjesta! ️Mentorina pyrin olemaan innostava ja avoin. Kysymällä ja itse tekemällä oppii usein parhaiten. Toivon, että teille kesäyrittäjille jää tästä kesästä paljon hyviä kokemuksia ja uskon saavani niitä myös itse. Teemme yhdessä kesäyrittäjien kanssa tästä kesästä ikimuistoisen!

 

 

 

 

Lore Luts
lore-eliisa.luts@vantaa.fi

Mä oon Lore, yksi Vantaan mentoreista. Asun Helsingissä ja opiskelen kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Toivon mukaan valmistun luokanopettajaksi ensi vuonna.

Vapaa-ajalla mä harrastan musiikkia, soittelen muun muassa pianoa ja lauleskelen. Tykkään myös liikkua paljon ja harrastankin salibandya ja tanssimista kaiken musisoinnin lisäksi. Muu vapaa-aika täyttyykin opiskelulla ja kavereiden kanssa hengailulla.

Mentorina mä oon lämminhenkinen, kannustava ja positiivinen. Tykkään tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa ja onkin ihan mahtavaa päästä hommiin kaikkien kesäyrittäjien kanssa!

 

 

 

 

Petra Keinänen
petra.keinanen@vantaa.fi

Mä oon Petra, Vantaan mentoritiimin kolmas jäsen. Opiskelen yleistä kasvatustiedettä toista vuotta Lapin yliopistossa. Ihmisläheinen työ sekä eritysesti ohjausala kiinnostaa minua valtavasti. Inspiroidun ja motivoidun hyvin vahvasti ympärillä olevista ihmisistä, ja haluankin omalla työlläni sekä toiminnalla myös motivoida ja kannustaa kesäyrittäjiä heidän omalla polullaan.

Vapaa-ajallani näin kesäisin tykkään pelata golfia sekä mökkeillä. Tämän lisäksi matkustelu ja uusin paikkoihin tutustuminen on lähellä sydäntä.

Mentorina oon positiivinen, kannustava sekä luotettava. Olemme täällä kesäyrittäjiä varten! On ollut mahtavaa tavata yrittäjiä jo sparrauksissa sekä mentoroinneissa, enkä malta odottaa, mitä kokemuksia sekä uusia oppeja tämä kesä tuo meille!

 

 

Oulu

 

Johanna Suomalainen
johanna.suomalainen@businessoulu.com

Olen Johanna ja yksi kesän mentoreista. Opiskelen Oulun yliopistossa kasvatustieteitä ja kirjoitan tällä hetkellä gradua koulutusviennistä. Erilaiset kaupalliset teemat kiinnostavat minua ja siksi olenkin valinnut kauppatieteen sivuaineekseni.

Vapaa-ajalla tykkään urheilla, laittaa ruokaa sekä kuunnella inspiroivia elämäntarinoita äänikirjojen muodossa. Pyrin olemaan mentorina innostava, rohkaiseva sekä huomioimaan teidän jokaisen yksilölliset tavoitteet tulevalle kesälle. Tehdään tästä kesästä juuri kesäyrittäjien näköinen.

 

 

 

 

 

Veera Träskelin
veera.traskelin@businessoulu.com

Mun nimi on Veera ja oon osa Oulun mentoripoppoota!

Oon nyt kamppanjassa mukana kolmatta vuotta, sillä vuonna 2018 perustin kesäyrityksen hyvän ystäväni kanssa. Kasvatustieteilijänä ihastuin kampanjan tavoitteisiin ja aloittelenkin nyt toista kesääni mentorina.

Musta Kesäyrittäjä -kampanjassa on parasta kohtaamiset yrittäjien kanssa, ja mentorina on huippua olla kesäyrittäjien tukena yrittäjyyden alkumetreillä!

Mentorina oon tosi huumorintajuinen ja pyrin näkemään kaiken posin kautta; niin haasteet kuin onnistumisetkin ovat hyviä oppeja elämässä! Haluan myös auttaa yrittäjiä löytämään tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä, sillä oma hyvinvointi on kaiken menestyksen tärkein tekijä!

 

 

Suvi Lappalainen
suvi.lappalainen@businessoulu.com

Mun nimi on Suvi. Me tullaan erityisesti oululaisten kesäyrittäjien kanssa tutuiksi tänä kesänä – kivaa!

Opiskelen Oulun yliopistolla yleistä kasvatustiedettä ja valmistun ihan pian kasvatustieteen maisteriksi. Oon itse alunperin kotoisin Pohjois-Savosta Iisalmesta ja niinpä savolaisuus on edelleen vahvasti osa mua. Vapaa-ajalla tykkään erityisesti liikkua paljon luonnossa ja myös Suomen sisällä tapahtuva maakuntamatkailu on (vuodenajasta riippumatta) lähellä sydäntä.

Mentorina toivon olevani sellainen tyyppi, jolta saa aina apua ja jonka kanssa kesäyrittäjät pystyvät pyörittelemään rohkeasti ja avoimesti omia yrittäjyyteen liittyviä mietteitä sekä ideoita. Ja tietysti pyrin myös olemaan tsemppaava, helposti lähestyttävä ja ennen kaikkea hyvää jutustelu- ja porinaseuraa!