Unelmien kesätyö jalkapallon parissa – VKD20

| Artikkeli, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Lukiolainen Emil Asunmaa oli kesätöissä apuohjaajana Vuosaaren nuorisotyöyksikön järjestämässä nutafudiksessa. Kuukauden mittaisessa kesäpestissä Emil pääsi ohjaamaan eri-ikäisiä nuoria jalkapallon saloihin – hauskanpitoa unohtamatta.

Mikä oli parasta kesätyössäsi?

– Parasta kesätyössäni oli ehdottomasti se, että sai urheilla ja pelata jalkapalloa työkseen.

– On nuoria, joilla ei välttämättä ole pääsyä seurajalkapalloon esimerkiksi varallisuutensa tai taitojensa puolesta. Nutafudiksessa ei ole väliä onko joku hyvä vai huono, vaan kaikki saavat pelata ja pitää hauskaa.

– Päivän aluksi suunnittelimme yhdessä, mitä tänään tehdään. Lounastauon jälkeen alkoi itse toiminta eli nuoret saapuivat paikalle. Käytännössä pelattiin nuorten kanssa, valvottiin pelejä ja katsoimme, että kaikki menee hyvin.

Jännittikö kesätöiden alku?

– Viikkoa ennen kesätyön aloitusta sain puhelun, että paikka olisi minun. Meni tietysti vähän tiukoille, mutta lähdin avoimin mielin. Ainakin pääsisin pelaamaan jalkapalloa.

– Alussa ohjaajat olivat enemmän mukana ja pikkuhiljaa jäivät sivummalle. Oli mukavaa saada vapaammat kädet toimia, kun tiesi mitä homma on ja pystyi itsenäisesti tekemään.

– Ekan lukiovuoden jälkeen oli tosi kiva päästä johonkin rennompaan duuniin, koska koulutyö on välillä aika stressaavaa. Varsinkin kun pitäisi jo tietää, mihin lukion jälkeen suuntaa.

Mitä opit kesätöistä nuorisofutiksen ohjaajana? 

– Pitää osata käyttää ääntä sellaisella varmuudella, jotta saan ryhmän huomion ja kuuntelemaan niin, että asiat saadaan tehtyä.

– Se on rento ja hauska duuni, jossa saa urheilla. Välillä tuntui siltä, ettei olisi duunissa, vaan ihan vaan pelasi kavereiden kanssa. Kesän aikana ehtii kavereitakin nähdä ja kaverit voi pyytää myös mukaan pelaamaan.

 

Lisätietoa kesätöistä ja niiden hakemisesta löytyy täältä.

Lisätietoa Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta täältä.

 

Teksti: Siiri Huttunen

Editointi: Ilari Äijälä

Kuva: Niko Jekkonen