Uusi etäkesätyömalli!

| EtäTET, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Kesätyöpaikkojen määrä romahti vuonna 2020. Koronakriisin seurauksena tuhannet nuoret jäivät ilman kesätyö- tai TET-paikkaa. Tilanne tulee vaikuttamaan myös tulevan kesän työ- ja harjoittelupaikkoihin, jolloin jokainen tarjottu kesätyö tai TET-jakso on merkittävä. Kesätöiden osalta nähdään tulevan kesän kohdalla kuitenkin jo optimismia, vaikka monet yritykset toimivat yhä kriisiolosuhteissa.

Etä- ja lähityön yhdistelmästä on tullut arkea yrityksissä, ja tulevaisuudessa etäkesätyö- ja TET-mallit mahdollistavat myös nuorten palkkaamisen asuinpaikasta riippumatta.

Etäkesätyömalli mahdollistaa tärkeän työelämäkokemuksen 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja, VamlasMe osalliset -hanke ja Talous ja nuoret TAT ovat luoneet etäkesätyön mallin, joka on suunniteltu erityisesti kesäseteliä ja Tutustu työelämään ja tienaa -mallia käyttäville nuorille. Sitä voidaan myös hyödyntää etäTET:in toteuttamisessa.

Etäkesätyömalli tarjoaa vinkit etäkesätyön toteutukseen, lukujärjestysehdotuksen sekä listan nuorelle sopivista kesätyötehtävistä. Suunnittelu vähentää varsinaisen etäkesätyöviikon työmäärää ja yllättäviä tilanteita, ja mahdollistaa nuorelle hyvän ja onnistuneen kokemuksen työelämästä.

Tutustu etäkesätyömalliin, etäkesätyöoppaaseen ja ota vinkit käyttöön alta!

Etäkesätyömalli