Kesälukiossa harjoitellaan verkostoitumista, pohditaan kiertotaloutta ja tutustutaan avaruusbisnekseen

|

Kesä on monien mahdollisuuksien aikaa nuorelle, joka haluaa aktiivisesti kehittää osaamistaan ja verkostojaan. Kesätyöt ja kesäyrittäjyys ovat hyviä esimerkkejä paitsi rahantienausmahdollisuuksista, myös keinoista kartuttaa omaa ansioluetteloa, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia taitoja tulevaisuutta ajatellen. Näitä kaikkia voi harjoitella myös kesälukiossa.

TATin kesälukio Tulevaisuuden liiketoiminta järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viikon kestävän intensiivikurssin aikana nuoret tutustuvat tulevaisuuden tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin muun muassa yritysvierailujen avulla. 11.-15.6. Helsingissä järjestettävässä kesälukiossa pohditaan myös, millaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä tullaan tarvitsemaan. Kesälukion taustalla on TATin Bisneskurssit toiselle asteelle.

Ohjelma nojaa megatrendien liiketoimintamahdollisuuksiin

Kesälukion ohjelma seuraa tänä vuonna globaaleja megatrendejä. Näitä ovat tulevaisuuden työelämätaidot, kiertotalous, digitalisaatio, yrittäjyys sekä kokonaan uudet avaukset, kuten avaruusbisnes sekä maineen merkitys liiketoiminnassa. Viikon jokaiselle päivälle on valittu yksi tai useampi megatrendeistä johdettu aihe, joihin tutustutaan ryhmätöiden, yritysvierailujen ja eri liike-elämän puhujien opastuksella.

Kesälukiolaiset pääset vierailemaan Nordean, UPM:n, Lidlin ja T-Median pääkonttoreissa, sekä muun muassa keskustelemaan TELAn viestinnän suunnittelija Aija Laurilan, Vaatepuun perustajaa Soile-Maria Linnemäen, Helsinki Design Agencyn Minna Nikkilän, ItsMeHarryn Harri Kolehmaisen sekä SpaceNationin perustaja Kalle Vähä-Jaakkolan kanssa.

Yritykset ovat lähteneet innoissaan mukaan kesälukioon. Nordean yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela kertoo Nordean yhteiskuntavastuutoiminnan ytimeksi talouslukutaidon edistämisen ja yrittäjyyden tukemisen.

Haluamme olla mukana kesälukion ohjelmassa tukemassa hyvinvoivaa yhteiskuntaa. Digiosaaminen mahdollistaa oman talouden hallinnan ja on tärkeä osa talouslukutaitoa, Kuusela avaa.

Enemmän aikaa keskustelulle ja tutustumiselle

Kesälukion konsepti sai viime vuonna paljon kehuja osallistujiltaan, mutta myös kehitettävää löytyi, kertoo Bisneskurssien pedagoginen asiantuntija Lauri Vaara.

Opiskelijat toivovat enemmän aikaa ryhmäytymiselle ja tiimityöskentelylle, sekä arvostivat yhdessä pidettyjä aiheeseen johdattelevia alustuksia ennen yritysvierailuja ja puhujia, summaa Vaara.

Viime vuonna opiskelijoita osallistui bisneskesälukioon ympäri Suomen. Tänä vuonna kesälukiossa pyritään korostamaan verkostoitumisen tärkeyttä myös opiskelijoiden kesken.

Tällaiseen bisnesaiheiseen kesälukioon hakeutuvat nuoret ovat todennäköisesti niitä, jotka ovat muutaman vuoden päästä itsekin mukana yritystoiminnassa ja päätöksenteossa. Tämä on loistava paikka verkostoitua niin eri yritysten edustajien kanssa, kuin keskenäänkin, Vaara visioi.

Kuka voi hakea?

Kesälukioon voivat osallistua kaikki jo lukiossa opiskelevat, tai peruskoulunsa tänä keväänä päättävät nuoret. Kurssista on tällöin mahdollista saada lukion TO3-kurssimerkintä. Myös ammatillisen koulutuksen opiskelijat toivotetaan tervetulleiksi, tosin kurssin korvaavuusmerkinnät tulee tällöin nuoren itse selvittää oman oppilaitoksensa kanssa.

Kesälukioon osallistuminen maksaa 140 euroa, joka sisältää lounaat, kahvitukset sekä ohjelmaan kuuluvat kuljetukset. Haku on käynnissä 11.5. asti ja muutamia paikkoja on vielä täyttämättä.

Hae kesälukioon TÄÄLTÄ.

 

Kuva: Iiro Rautiainen