Mahdollisuuksien metsä -kiertue valtaa yläkoulut myös ensi syksynä

|

Metsäteollisuuden ammattilaiset kiertävät yläkouluja 1.-22.11.2017 ja kertovat alasta ja omista urapoluistaan. Ilmoittautuminen mukaan Mahdollisuuksien metsä -kampanjaan on käynnissä 28.5. saakka.

Metsäteollisuuden työvoimasta eläköityy noin neljäsosa seuraavan 10 vuoden aikana. Lisäksi alan investoinnit ja uudistuminen synnyttävät kysyntää aivan uudenlaiselle osaamiselle ja osaajille. Metsäteollisuuden vetovoima nuorten keskuudessa on kuitenkin alhainen eikä nuoria hakeudu riittävästi alan koulutukseen.

Jotta nuoret kiinnostuisivat metsäteollisuudesta työnantajana ja alalla olisi riittävästi työvoimaa myös tulevaisuudessa, metsäteollisuusyritysten ”koululähettiläät” jalkautuvat kouluihin ensi marraskuussa jakamaan ajanmukaista tietoa alasta. Yhden oppitunnin aikana kerrotaan metsäalan ammateista, opiskelusta, töistä ja alalla valmistettavia tuotteista. Kampanja on suunnattu 9.-luokkalaisille, ammatinvalintaiässä oleville nuorille.

Metsäalan esittelyitä 9.-luokkalaisille voi tilata 28.5. mennessä osoitteesta www.metsateollisuus.fi/mahdollisuuksienmetsa2017
Kouluun tuleva lähettiläs ottaa kouluun yhteyttä syksyllä ja sopii vierailuajankohdan.

Kampanja järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa, ja siihen on vuosittain osallistunut runsaat 300 yläkoulua ympäri Suomen. Oppilaat ja opettajat ovat ottaneet kampanjan innostuneesti vastaan, sillä kouluissa on kaivattu enemmän yhteyksiä työelämään ja eri ammattien ja työelämän esittelyä. Kampanjaa toteuttaa Metsäteollisuus ry yhdessä Suomen Metsäyhdistyksen ja metsäteollisuusyritysten kanssa.

Metsäteollisuus ry täyttää 100 vuotta vuonna 2018. Tulevan juhlavuoden kunniaksi Metsäteollisuus ry kerää ja julkaisee nuorten ajatuksia metsästä ja metsäteollisuudesta. Osallistuneille on luvassa palkintoja. Lisää tietoa luvassa ensi syksyn Mahdollisuuksien metsä -kampanjan yhteydessä.

Mahdollisuuksien metsä -koulukampanjan verkkosivu

Lisätietoja

Helena Seppälä, tiedottaja, Metsäteollisuus ry, helena.seppala(a)forestindustires.fi, p. 040 720 3248