Päivitä taloustietosi syksyn Talous tutuksi -koulutuksissa!

|

Talousosaaminen on yksi elämän tärkeistä perustaidoista. Koska talouselämä kehittyy jatkuvasti, on osaamisen päivittäminen tärkeää myös opettajille. Elo-syyskuussa järjestettävät  Talous tutuksi -koulutukset tarjoilevat jälleen tuhdin annoksen ajankohtaista taloustietoa.

Talous tutuksi on peruskoulun ja toisen asteen opettajille vuosittain järjestettävä ammatillinen täydennyskoulutus. Koulutukseen kutsutaan erityisesti luokanopettajia, historian, yhteiskuntaopin, matematiikan ja kotitalouden aineenopettajia sekä opinto-ohjaajia.

Talous tutuksi tarjoaa osallistujilleen näkökulmia ajankohtaiseen taloustilanteeseen, sijoittamiseen ja yrittämiseen sekä pedagogisia vinkkejä, ideoita ja välineitä näiden asioiden käsittelyyn päivittäisessä opetuksessa. Koulutukset ovat maksuttomia ja niitä järjestetään eri puolilla Suomea.

Tänä vuonna koulutusten teemana on talous ja teknologia. Koulutuksissa kuullaan muun muassa uusista digitaalisista maksutavoista, sijoittamisen perusteista sekä uuden teknologian luomista vaatimuksista nuorten taloustaitoihin. Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä pidettävissä koulutuksissa sekä Joensuun ja Rovaniemen satelliittitapahtumissa kuullaan ajankohtaisen talouden puheenvuoroja Suomen Pankin Erkki Liikaselta, Olli Rehniltä sekä Hanna Freystätteriltä.

Ilmoittautuminen koulutuksiin on käynnissä. Alla esimerkkinä Helsingin koulutustilaisuuden ohjelma sekä linkki Turun (31.8.) ja Jyväskylän (4.9.) ohjelmiin.

Talous tutuksi -koulutus Helsingissä, verkossa sekä satelliittipaikkakunnilla Joensuussa ja Rovaniemellä ti 12.9. klo 8.30-15.00

OHJELMA

08:30 – 09:00   Aamukahvi

09:00   Tervetuloa, Eero Kitunen, HYOL ry

Ajankohtainen talouskatsaus

Erkki Liikanen, pääjohtaja, Suomen Pankki

Keskustelua

Verryttelytauko

Talousopetuksen parhaita käytäntöjä– opettajien ryhmäkeskustelu

Kristina Kaihari,  opetusneuvos, Opetushallitus

CASE TAT – Sijoittamisen perusteet, nuoret ja sijoittaminen 

Vesa Puttonen, professori, Aalto-yliopisto

11:15 – 12:00   Lounas

Case-työskentelyä pienryhmissä edelliseen puheenvuoroon liittyen

Kahvitauko

Pankkipalvelut digitalisoituvat

Päivi Pelkonen, johtaja, Finanssiala ry

Keskustelua

Paneelikeskustelu: Uuden teknologian vaikutus nuorilta vaadittaviin taloustaitoihin

Puheenjohtajana Sari Lounasmeri, toimitusjohtaja, Pörssisäätiö

Kari Kemppainen, Suomen Pankki

Kirsi Larkiala, AREX

Lasse Mäkelä, Invesdor

Juha Pantzar, Takuusäätiö

Loppusanat, Eero Kitunen, HYOL ry

15:00   Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen Helsingin tilaisuuteen tämän linkin kautta. Verkkolähetykseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Katso myös Turun ja Jyväskylän koulutuksien ohjelmat ja ilmoittautumislinkit sekä Joensuun ja Rovaniemen ilmoittautumislinkit.

Koulutuksia järjestävät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, Finanssiala ry, Opetushallitus, Pörssisäätiö, Suomen Pankki sekä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.