Yrittäjähenkeä kouluun Yrittäjän päivänä

|

Yrittäjän päivää on vietetty 5. syyskuuta vuodesta 1997 lähtien. Kalentereissa se on merkitty merkkipäiväksi ja saloissa liehuvat silloin Suomen liput. Merkkipäivä on oiva ajankohta myös kouluille vahvistaa yrittäjyyskasvatustaan.

Yrittäjän päivä 5.9. on yrittelijäiden suomalaisten merkkipäivä. Nyt itsenäisyyden juhlavuonna on erityinen syy juhlia yrittäjyyttä – satavuotias Suomi on monella tapaa yrittäjien työn tulosta. Yrittäjän päivän pääjuhlaa vietetään Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla, mutta merkkipäivä näkyy myös pienempinä tapahtumia eri puolilla Suomea.

─ Laittakaa liput salkoon, avatkaa yrityksenne ovet, kutsukaa asiakkaita ja kumppaneita kylään, verkottukaa ja tehkää yritystänne ja yrittäjyyttänne tunnetuksi, kannustaa Yrittäjän Päivä -säätiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Antinmäki.

Yrittäjän päivä tarjoaa hyvän tilaisuuden myös koulujen ja yritysten yhteistyölle. Yrittäjä voi esimeriksi antaa panoksensa pitämällä päivänavauksen läheisessä koulussa. Koululle voi kutsua myös yrittäjävieraan etäyhteydellä Asiantuntijaverkosto.fi-palvelun kautta. Yrittäjän päivän sivuille on lisäksi koottu yrittäjyyskasvatusmateriaalia, jota koulut voivat hyödyntää merkkipäivän järjestelyissään.

TAT apuna yrittäjyyskasvatuksessa

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tukee kouluja yrittäjyyskasvatuksessa ja jalkautuu viime vuoden tapaan 5.9. yhdeksälle yläkoululle eri puolilla Suomea. Kahden tunnin toiminnallinen yrittäjyyskasvatuksen kattaus pitää sisällään paikallisen yrittäjän puheenvuoron sekä neljä erilaista työpajaa yhdeksäsluokkalaisille. Työpajoissa tutustutaan muun muassa kohderyhmäajatteluun, myyntipuheen pitämiseen, riskinottoon sekä yrittäjänä olemisen erilaisiin vaiheisiin.

Ilmoita koulusi mukaan! Mukaan haetaan kouluja, joissa on maksimissaan noin 100 yhdeksäsluokkalaista. Tilaisuuksia toteutetaan Yrityskylien toiminta-alueilla, eli Itä-Suomessa, Kaakkois-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Uudellamaalla sekä Varsinais-Suomessa.

Oman koulun voi ilmoittaa mukaan oheisella lomakkeella 17.5. mennessä. Ilmoitamme valituille kouluille 22.5., jonka jälkeen sovitaan käytännön järjestelyistä.

www.yrittajanpaiva.fi

Lisätietoja TATin Yrittäjän päivän tilaisuuksista antaa

Auri Kohola, digiviestinnän tuottaja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, auri.kohola(a)tat.fi, p. 040 8239803