Vahva tahto ja laadukas opetus avaavat ovia tulevaisuuteen – Itä-Suomen yliopisto

| Artikkeli, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Hakiessani tänne ei ollut hirveästi käsitystä millaista sovelletun fysiikan opiskelu on, mutta heti opintojen alkuvaiheessa vahvistui, että matematiikka ja fysiikka ovat minun juttuni. Ajattelin aina, että haluan lukea lääketiedettä, mutta esimerkiksi teoreettinen matematiikka olikin yllättäen paljon kiinnostavampaa ja vei mennessään. Tänne hakiessa ei tarvitse etukäteen tietää mitään, vaan tärkeää onkin, että suhtautuu avoimin mielin luonnontieteisiin ja uusien asioiden opiskeluun.

Mietin myös aluksi, että riittävätkö omat kykyni matematiikan ja fysiikan osalta, mutta näköjään laadukas opetus yhdistettynä vahvaan tahtoon on toimiva yhdistelmä. Paljolti fysiikan opiskelu on aika itsenäistä, mutta toisaalta täällä on hyvin tiivis yhteisö ja samanhenkistä porukkaa, jolta saa tukea opiskeluun. Hyvä aikataulutus on fyysikolle tärkeä työkalu, joka auttaa myös opintojen suorittamisessa sekä tutkimus- ja kehittämistyössä.

Tulevaisuudessa haluan tehdä perinteistä tutkimustyötä, esimerkiksi kehittää kuvantamismenetelmien matematiikkaa. Itä-Suomen yliopistossa tehdään kansainvälistä laadukasta huippututkimusta ja täältä on kattavien sivuaineopintojen myötä myös hyvät mahdollisuudet työllistyä eri alojen yrityksiin.

Anssi Manninen

Sovelletun fysiikan opiskelija

Itä-Suomen yliopisto, Kuopio


Teksti: Ilari Äijälä

Kuva ja video: Niko Jekkonen

 

Teksti löytyy Kun koulu loppuu -oppaasta 2021, jossa jaetaan tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista.

Lisää tietoa Itä-Suomen yliopistosta löytyy täältä.

www.uef.fi