”Vain mielikuvitus on rajana, kun mietin työtehtäviä kulttuurialalla.”

| Ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

Tuomas Ukkonen, muotoilun opiskelija,
Muoti ja puvustus -koulutusohjelma

 

Päädyin opiskelemaan muotia ja puvustusta ammattikorkeakouluun sattumalta. Pääsin sisään toiseen koulutusohjelmaan, mutta lykkäsin opintojani siviilipalveluksen takia. Kun sitten aloitin opintoni, koulutusohjelman tilalle oli tullut muoti ja puvustus. Se oli onnekas sattuma, sillä uusi ohjelma vastasi kiinnostuksenkohteitani enemmän.

Opiskelussa parasta on ollut se, että olen saanut omistautua täyspäiväisesti intohimolleni.

Ryhmässämme on noin 20 opiskelijaa, ja olemme kaikki todella erilaisia. Teemme paljon ryhmätöitä, joissa kaikilla on mahdollisuus hyödyntää omia vahvuuksiaan.

Koulun kautta on mahdollista ottaa osaa monenlaisiin projekteihin. Opettajamme ohjaavat meitä koulutöiden lisäksi suunnittelijan identiteetin löytämisessä. Välillä tuntuu, että he ovatkin enemmän mentoreita kuin pelkkiä opettajia. Teemme myös yhteistyötä muiden alojen opiskelijoiden kanssa.

Opintojen kokonaisvaltaisuus tuntui alussa yllättävältä. Ala vaatii paneutumista, ja tässä tarvitaan intohimoa taiteeseen, uuden luomiseen ja vaatteisiin. Myös pitkäjänteisyydestä, avarakatseisuudesta ja rohkeudesta on ehdottomasti etua. Suuri osa työstä tehdään omalla ajalla, joten intoa tekemiseen todella tarvitaan.

Vain mielikuvitus on rajana, kun mietin mahdollisia työtehtäviä kulttuurialalla.

Opintoihin kuuluu työharjoittelu, joka on hyvä mahdollisuus työllistyä ja oppia uutta. Itse suoritin työharjoitteluni uuden Tuntematon sotilas -elokuvan puvustossa.

Toivon, että tulevaisuudessa saan tarjota ihmisille elämyksiä ja pääsen luomaan jotain ennennäkemätöntä.


Xamkin muodin ja puvustuksen koulutus tarjoaa valmiudet toimia suunnittelijana muodin parissa sekä puvustajana kotimaisissa ja kansainvälisissä tuotannoissa.

Xamkissa on 9 000 opiskelijaa, AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia lähes 60 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavia 23. Moniäänisen ja -muotoisen korkeakoulun kivijalkoina toimivat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna.

Lue lisää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta!

Teksti: Pi Mäkilä, kuva: Mika Pulkkinen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa.