Valinnan vaikeutta – Kohti yhteishakua  

| Blogi

Koulua hurahtanut jo viikko jos toinenkin. Melkein kuukausi jo. Tässähän lähestytään kovaa vauhtia hiihtolomaa. Ajatella, miten äkkiä.

Sandra salillaViimeiseen kuukauteen on mahtunut paljon. Olen aloittanut uuden lajin, nimittäin zumban ja ryhtynyt käymään ryhmäliikuntatunneilla. Kivaa lisää nykyisiin harrastuksiini!

Vapaa-ajan merkeissä ei kuitenkaan olla kokonaan menty, vaan koulujuttuja riittää vaikka muille jakaa. Ne ovatkin nyt ysin keväällä hyvin merkittäviä. Tässä rakennetaan tärkeää pohjaa kohti jatko-opintoja.

Olen myös käynyt tutustumassa liutaan erilaisia lukioita. Osan kohdalla tiesin heti, että tänne en tule palaamaan, osa taas nappasi heti. Kyseessä tulee kuitenkin olemaan paikka, jossa seuraavat kolme/neljä vuotta tulen viettämään. Ajatukseni olivat aika pitkään sekavat. Ehdin jo miettiä, että onko lukio sittenkään paikkani. Tarjoaisikohan ammattikoulu jotain mielenkiintoisia vaihtoehtoja? Enkä varmasti ole ainoa, jolla pyöri tämäntapaisia ajatuksia. Mutta kannattaa olla avoin erilaisia vaihtoehtoja kohtaan, se kannattaa.Sandra_opiskelu

Viimeinen lukio, johon kävin tutustumassa, muutti kuitenkin kaiken. Tuli nimittäin sellainen olo, että pääsisinpä tänne jo. Tuntui, että olen löytänyt paikkani.

Ennen joulua sain käteeni joulutodistuksen. Suupielet nousi helposti hymyyn ja hengähdys siitä, että tehty työ oli palkittu.

Viime viikolla joku huomautti, että meillä on peruskoulua jäljellä enää vain alle 80 päivää. Ihan hullua, olenhan viettänyt täällä viimeiset yhdeksän vuotta. Aloittanut pienenä ykkösluokkalaisena vailla huolen häivää. Kasvanut ja oppinut koululta ja elämältä niin paljon siinä välissä. Paljon hyviä hetkiä mielessä, jotka laittavat hymyilemään. Joitain hetkiä ajatellessa puolestaan kylmät väreet kiertää kehon.

Sandra luontoViimevuoden puolella tuntui siltä, että haluaisin jatkaa samoilla tutuilla rutiineilla. Nyt kun mietin uudestaan, koen kyllä palavaa intoa kohti jotain uutta paikkaa, ihmisiä ja haasteita. Pitää kuitenkin nauttia ja arvostaa tätä mitä ympärillä tällä hetkellä on. Nauti sinäkin, kevät on tulossa.
Sandra ajatelma


Sandra Malmström

Bloggaaja on ysiluokkalainen, joka opiskelee Laajasalon peruskoulussa Helsingissä.