Valinnan vaikeutta – Uusi etappi elämässä houkuttelee

| Blogi

”Vihdoin. Mä tein sen.”

Sanat kävi mielessäni, kun vein matikankokeen opettajalle. Kokeet purkissa ja äidinkielen työt palautettu. Tuntui, kuin mielestä olisi pudonnut murikka ja olo vapautunut.

Äsken tuli kova räntäsade. Tulisipa maa valkoiseksi. Se kasvattaisi joulutunnelmaa entisestään. Aina keskustaan mentäessä jouluvalot hurmaa, mutta jotain puuttuu.

Eilen koko kotia valtasi leivonnan tuoksu. Joululaulut soi ja ne palauttaa aina mieleen lapsuudenkin ilot. Joulukuusikin on nyt niin koreana.

Tämä syksy on ollut koulun kohdalta raskasta menoa. Välillä kokeiden, läksyjen, projektien, kavereiden ja harrastusten sovittaminen viikkoon on ollut haastavaa. Samaan aikaan olen kuitenkin saanut todella hyviä arvosanoja ja ylittänyt itseni. Loppuun asti olen vetänyt sata lasissa.

Vaikka illat pimenevät nopeasti, on yksi asia pysynyt samana. Nimittäin motivaatio. Niin koulun osalta, kuin uusien jooga-asanoiden harjoittelun osalta. Nyt myös hahmotan aineiden kohdalla, missä todella olen hyvä, ja missä on petraamisen varaa.

Tämä kaikki on kannattanut. Pian saamme joulutodistukset, ja eiköhän aherrus silloin palkita. Ainakin olen tehnyt parhaani, ja se riittää. Tämä todistus antaa pohjan sille, mihin kukin jatkaa peruskoulusta matkaansa. Lukio vai amis? Mitenköhän sopeudun? Mitenköhän opiskelu muuttuu? Ketä muita siellä on? Monella muullakin varmaan pyörii samantapaiset ajatukset.

Musta tuntuu tällä hetkellä siltä, etten haluaisi lähteä yläasteelta mihinkään. Pienen luokan hyvä luokkahenki, mukavat opettajat, koulukaverit ja tutut rutiinit, joista ei haluaisi päästää irti. Toisaalta uusi etappi elämässä houkuttelee. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika.

Tältä syksyltä oon oppinut paljon. Kaikki TET-jaksot kokemuksineen, kurssit jotka oon suorittanut ja kaikki ne haasteet, mitä vasten oon vaan mennyt, on todella kasvattaneet luonnetta. Sitä todella on todistanut itselleen, että kaikki on mahdollista, kun vain tekee.

Nyt pakkaan viimiset kimpsut kasaan, heitän repun selkään ja lähden joulunviettoon toisille maille.  Siitä kuulette lisää myöhemmin.

Viettäkää aikaa yhdessä, nauttikaa joulun ajasta ja unohtakaa arki.

Hyvää Joulua kaikille. ❤Kahvia

The past is behindKirkko Sandra

 

 

 

 

 

 

 

 


Sandra Malmström

Bloggaaja on ysiluokkalainen, joka opiskelee Laajasalon peruskoulussa Helsingissä.