Valinnan vaikeutta – ysiluokkalainen Sandra tähtää lukioon

| Blogi

Kunkoululoppuu-sivuilla seurataan lukuvuoden ajan valintojen äärellä olevia nuoria. Ysiluokkalainen Sandra Malmström haluaa päästä lukioon.

Moikka kaikki, tässä kirjoittelee Sandra.

Olen juuri aloittanut yhdeksännen luokan. Koulu alkoi jännittävissä, mutta innostuneissa merkeissä. Viimeinen vuosi peruskoulussa sai alkunsa iloisesti, kun pääsi tapaamaan koulukavereita ja kuulemaan tulevan vuoden askareista. Tähän vuoteen haluan tsempata vielä lisää, vaikka viime vuonnakin yritin parhaani. Se kannattaa ja tuottaa ajan myötä hedelmää. Pitää vain uskoa itseensä ja antaa mennä, vaikka haasteita tuleekin eteen.

Ysiluokan jälkeen tähtään lukioon. Tiedän, että luvassa on kovaa aherrusta, mutta kun menee tunti kerrallaan, luulisin pärjääväni. Mietin tulevaisuutta avoimin ja positiivisin mielin. Haluan toteuttaa unelmiani ja kouluttautua sellaiseen ammattiin, josta pidän ja jota pidän tärkeänä. Uskon, että moni muukin ajattelee samoin.

Luulen, että tulevaisuudessa tekemiseni voisi olla jollain tapaa ihmisten kanssa toimimista. Mutta eihän sitä ikinä tiedä millaiselle ammatilliselle polulle kulkeutuu.

Sain viime viikolla lukkoon kaksi tulevaa TET-paikkaa. JESS! Pidän TET- harjoitteluita erittäin tärkeinä mahdollisuuksina nähdä otteita oikeasta työelämästä ja tutustua erilaisiin ammatteihin. Silloin pääsee tutustumaan kenties juuri siihen haaveilemaansa alaan tai sitten huomaa, mikä työ ei tunnu mieluisalta.

Pidän kirjoittamisesta, joten en epäröinyt hetkeäkään lähteä mukaan tähän blogiin. Kirjoittamisen lisäksi nautin matkustelusta ja uusista kokemuksista, musiikin kuuntelusta, kuvataiteesta ja valokuvaamisesta. Matkoilla näkee ja oppii aina niin paljon kaikkea uutta.

Tuoreimpana mielessäni on kesän Italian matkalta Toscanan kauniit maisemat, Leonardo Da Vincin museo ja Italian vanhat kaupungit. Myös erilaisten kulttuurien näkeminen on rikastuttavaa. Kun valokuvaan ja maalaan, voin käyttää luovuuttani ihan niin kuin itse haluan.

Arkea tasapainottavat harrastukseni ovat myös tärkeitä. Jooga virkistää ja rentouttaa, sulkapallossa saan laittaa kaikkeni peliin ja pian alkava salikurssi tuo taas uusia juttuja.

Toivottavasti sullakin on koulun ohella jotain mieluisaa tekemistä, joka saa ajatukset hetkeksi muualle.

Olen innoissani tätä blogista ja siitä, että pääsen kertomaan omia ajatuksiani ja mietteitäni sekä tästä hetkestä että tulevaisuudesta.

Tsemppiä kaikille tulevaan lukuvuoteen! Nauttikaa, eläkää ja oppikaa!


Sandra Malmström

Kirjoittaja on ysiluokkalainen, joka opiskelee Laajasalon peruskoulussa Helsingissä.