Vauhdikkaita ja vaihtelevia päiviä

| Ammattiesittely, Logistiikka- ja huolinta-ala

Lentovientihuolitsija Viivi Mentula nauttii vastuullisesta työstään DHL:ssä.

Vielä opiskeluaikoina Viivi Mentula, 29, ei ollut täysin varma, mitä haluaisi valmistuttuaan tehdä. Kesätyöt eri logistiikka-alan tehtävissä avasivat kuitenkin IB-tradenomiksi Etelä-Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneen nuoren naisen silmät.

Alan mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät vakuuttivat.

Mentula on työskennellyt kesän alusta lähtien lentovientihuolitsijana DHL Global Forwardingissa, joka kuuluu maailman johtaviin logistiikka-alan yrityksiin.

­­– Aiempi työkokemukseni oli asiakkaan puolelta. Minua alkoi kiinnostaa, mitä pöydän toisella puolella tehdään, kuvailee Mentula, joka on ensimmäistä kertaa oman alansa vakituisessa työpaikassa.

Työtä kahdella kielellä

Lentovientihuolitsijan työ on kiireistä, mutta opettavaista. Mentula kertoo, että työ on niin vaihtelevaa, ettei koskaan voi olla täysin varma mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Kun Mentulalta kysyy, mitä työ pitää sisällään, hän muotoilee pitkään vastaustaan. Export operations specialistin tehtävien ytimessä on asiakaspalvelu ja asiakaslupausten täyttäminen.

Käytännössä Mentula saa toimeksiannon ja järjestää tuotteille asiakkaiden toiveiden mukaisen lentoreitin.

– Vastaan kuljetusvalmisteluista, teen asiakirjat ja varmistan, että kaikki sujuu, Mentula kuvailee.

Hän tarvitsee työssään sekä englantia että suomea, mikä oli jo opiskelupaikkaa valitessa yksi Mentulan kriteereistä.

– Sekä opiskelu että työskentely englanniksi kiinnosti, joten valitsin IB-linjan. Nyt haluan työskennellä nykyisissä tehtävissä Suomessa, mutta en ole sulkenut pois mahdollisuutta lähteä töihin ulkomaille. Koska DHL on iso ja globaali yritys, se olisi varmasti mahdollista.

Huolenpito välittyy

Lentovientihuolitsijan täytyy sietää painetta, kiirettä ja muutoksia. Myös organisointi ja monien lankojen hyppysissä pitäminen, tarkkuus, huolellisuus ja hyvä kielitaito ovat Mentulan mukaan vaadittavia taitoja.

– Muutaman kuukauden kokemuksen jälkeen olen edelleen todella innostunut työstäni ja opin jatkuvasti uutta. Koen itseni tervetulleeksi ja siitä on pidetty huolta, että opin kaiken tarvittavan. Saan aina apua, eikä kysymyksiä tarvitse pelätä.

Lue lisää logistiikka ja huolinta-alan töistä

Artikkeli on tehty yhteistyössä Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton kanssa.